institutiiEdiţia 2013 a Nopţii albe a instituţiilor de cultură, manifestare care are loc anual în cadrul Zilelor Aradului, va începe la orele 17, când recent-înfiinţatul Muzeu al Preparandiei îşi va deschide larg porţile. De la orele 18, la Sala Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va avea loc spectacolul Jocuri magice de Titus Bogdan Jucov. În distribuţie: Izabela şi Mircea Moş şi Loredana Alexandrescu. La baza spectacolului se află o poveste originală cu trei personaje foarte pitoreşti – Alunica, Mofturica şi Ursu. Este o pledoarie pentru prietenia sinceră iar micii spectatori sunt invitaţi să se alăture veveriţei, ursului şi celorlate personaje ale poveştii, în încercarea de a-l convinge pe Mofturică, iepuraşul, să renunţe la singurătate. Scenografia spectacolului este semnată de Nina Zabrodin. Tot de la orele 18 se vor deschide porţile Bi­bliotecii Judeţene A. D. Xenopol şi ale Complexului Muzeal Arad, care vor aştepta publicul să-i treacă pragul până la orele 24.
De la 21 la Filarmonica de Stat Arad va avea loc unul dintre cele mai de succes producţii din ultima perioadă: Night of Queen, apoi, de la 22, în sala mare a Teatrului Clasic Ioan Slavici va avea loc Căsătoria de N. V. Gogol în regia lui Laurian Oniga. „Dacă tot e vară, dacă tot avem parte de zile călduroase, o seară petrecută în răcoarea sălii mari de spectacole a teatrului arădean pare binevenită! Iar dacă este vorba des­pre vizionarea unui spectacol plin de viaţă şi de umor, oferit publi­cului gratuit cu ocazia Nopţii albe a instituţiilor de cultură, parcă invitaţia sună şi mai tentant!”, ne-a declarat Mihaela Balint, purtător de cu­vânt la Teatrul Clasic Ioan Slavici.
Zilele Aradului vor continua cu manifestări din cele mai diverse. Astfel, în perioada următoare sun anunţate târguri, expoziţii, dar şi Ziua Oraşului Pecs, când artişti din oraşul înfrăţit vor susţine mai multe reprezentaţii pentru publicul din Arad.

Recomandările redacției