Noaptea albă a instituţiilor de cultură – prilej pentru arădeni să se bucure de programe culturale

0
169

muzeografi muzeografi1Noaptea albă a instituţiilor de cultură a fost şi anul acesta un prilej pentru sute de arădeni să treacă pragul instituţiei teatrale, al filarmonicii, al muzeului şi al bibliotecii mult după ora obişnuită a închiderii. Startul s-a dat la recent-înfiinţatul Muzeu al Preparan­diei, apoi centrul de interes s-a mutat la Sala Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici unde s-a jucat spectacolul „Jocuri magice” de Titus Bogdan Jucov.
Biblioteca Judeţeană A. D. Xenopol a pregătit pentru această ocazie o expoziţie de albume şi cărţi poştale intitulată „Aradul în imagini”, expoziţie care va putea fi vizitată pe tot parcursul Zilelor Aradului. Toate expoziţiile permanente ale Complexului Muzeal Arad şi-au deschis larg porţile în Noaptea Albă a Instituţiilor de cultură. Muzeo­grafii au stat la dispoziţia publicului, iar pentru cei foarte mici au fost organizate locuri de joacă. Numeroşi vizitatori au ţinut să treacă pragul expoziţiilor Secţiei de Artă, Kinema Icon, expoziţii­lor de ştiinţe naturale, de arheologie şi a celorlalte expoziţii: „Am fost în fie­care an de când are loc Noaptea albă a instituţiilor de cultură. Ne place că e deschis atât de târziu, nu trebuie să ne grăbim să ajungem, mai ales că noi şi lucrăm. Şi pe de-asu­pra e gratuit”, ne-a mărturisit o vizitatoare, care ne-a mai spus că ştie deja aproape pe de rost expoziţiile permanente şi că foloseşte ocazii precum cea de faţă pentru a afla ce mai e nou.
Săli pline au fost şi la Filarmonica de Stat Arad s-a ţinut una dintre dintre cele mai de succes producţii din ultima perioadă: „Night of Queen”,  dar şi la Teatrul Clasic Ioan Slavici unde s-a jucat „Căsătoria” de N. V. Gogol în regia lui Laurian Oniga.
În aceeaşi noapte o mare atracţie a exercitat-o şi standul de carte din cadrul Târgului estival. Aici, proprietarii au organizat o expoziţie inedită de cărţi cu autograf, în care s-au distins volume aparţinând lui Mircea Eliade sau Goerge Călinescu.
Noaptea albă a instituţiilor de cultură are loc în fiecare an în cadrul Zilelor Aradului. Cu această ocazie instituţiile de cultură îşi deschid porţile mult după ora închiderii şi au loc, de asemenea, spectacole şi expoziţii. De precizat că în Noaptea albă a instituţiilor de cultură intrarea este gratuită pentru toate categoriile de public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.