muzeu 1

Complexul Muzeal Arad, cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad şi a Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, organizează sâmbătă, 16 mai, evenimentul cunoscut sub denumirea Noaptea Muzeelor. La data amintită, în cadrul evenimentului, vor fi deschise publicului Muzeul de Artă din Palatul Cultural şi şi Sala Clio a muzeului, şi Muzeul oraşului Lipova. În Arad, evenimentul se va desfăşura între orele 20,00 şi 2,00, iar la Lipova între 18,00 şi 24,00. Accesul publicului este liber şi gratuit, vizitatorii având la dispoziţie serviciile specialiştilor muzeografi pentru informaţii şi explicaţii privitoare la exponate

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, ajuns anul acesta la a XI-a ediţie În mod tradiţional, Noaptea Europeană a Muzeelor este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

De multă vreme, Noaptea Muzeelor nu mai este doar o acţiune a muzeelor implicate, ci şi a partenerilor care se alătură acestui eveniment – instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, organizaţii neguvernamentale. Practic, este un efort comun al instituţiilor culturale și creative, deoarece muzeele sunt o parte din ele. O probă elocventă în acest sens este apariţia în spaţiul românesc a altor manifestări asemănătoare: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor Deschise etc.

Recomandările redacției