Noi cazuri de infectare cu COVID-19: Aradul se menține al treilea județ, la număr de îmbolnăviri

0
493

Doar în 24 de ore, după testări, un număr de alți opt arădeni au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2. Așa se face că, de la 402 de cazuri de infectare cu coronavirus, situație comunicată de autorități duminică, numărul îmbolnăvirilor a crescut la 410 la Arad. Cu un așa număr de cazuri, Aradul se menține pe locul 3 în țară la număr de îmbolnăviri, după Suceava și București. Județul nostru a depășit Timișul, unde sunt înregistrate 377 de cazuri de infectare cu virus.

În cursul săptămânii trecute, s-au confirmat teste pozitive pentru zeci de arădeni îmbolnăviți de COVID- 19. Specialiștii anunță că, vârful pandemiei este pe cale să fie atins în țară.

Weekend-ul de Paște a fost unul fără precedent, cu cazuri noi înregistrate și decese. Unii arădeni au fost răpuși de virus în ultimele zile, însă, din fericire și un număr semnificativ de persoane s-au vindecat.

Așadar,de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.128 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 127 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În prezent sunt confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în țară sunt internați 261 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 98.491 de teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 448 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.787 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.834.677 de lei“, anunță reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.