dotariAchiziţiile de dotări noi pentru sistemul medical continuă. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă urmează să-şi doteze Secţia de Urologie cu un aparat de ultimă generaţie care să crească calitatea actului medical: un sistem video HD. Acesta urmează să fie folosit pentru endoscopie şi endochirurgie.

Pentru un astfel de aparat medical, spitalul va trebui să plătească 225.000 de lei, iar achiziţia se face prin licitaţie publică. Reprezentanţii spitalului vor ca firma de la care îl vor achiziţiona să îl instaleze, precum şi să instruiască cadrele medicale care îl vor folosi.

Companiile medicale interesate pot depune ofertele până în 9 septembrie, iar societatea care va veni cu preţul cel mai mic va fi declarată câştigătoarea licitaţiei.

Consiliul Judeţean a aprobat de curând indicatorii tehnico-economici pentru realizarea investiţiei „Instalaţie de climatizare la Secţia U.P.U.”, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Investiţia, care va costa aproape 550.000 de lei ar urma să fie gata în patru luni de zile. La finalul lucrărilor, suprafaţa totală desfăşurată a UPU-SMURD ar urma să ajungă la 1.060 de metri pătraţi.De asemenea, administraţia judeţeană a alocat de curând bani şi pentru amenajarea unui compartiment de stomatologie de urgenţă la UPU-SMURD.

Recomandările redacției