O nouă achiziție necesară a intrat în dotarea Secției Clinice ORL. Asta, în condițiile în care Primăria a achiziționat o lampă scialitică performantă.
Investiția vine la scurt timp după ce municipalitatea a mai investit 60.000 de lei în aparatură medicală, necesară secției. ,,Preocuparea municipalităţii arădene pentru îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor spitali­ceşti aflate în subordine a fost concretizată la nivelul anului 2017 printr-o alocare bugetară de aproape două milioane de lei. Mai mult decât atât, în 2018, am alocat finanţării aces­tui domeniu aproape cinci milioane de lei. Prin investiţiile făcute în unităţile spitaliceşti ale oraşului, adminstraţia locală încearcă să creeze cadrul propice asigurării unei asistenţe medicale, la standardele europene”, a declarat primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a precizat: „Mulțumim Primăriei Municipiului și Consiliului Județean Arad pentru investițiile realizate în ultima perioadă, pe secțiile din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aparatura achizi­ționată la ORL este deosebit de importantă atât pentru perso­nalul medical cât și pentru pacienții care sunt tratați în ca- drul secției. Mulțumesc, pentru buna colaborare, domnului dr. Sorin Bașchir, medic șef ORL cât și personalului din cadrul sec­ției, fără de care aceste obiective nu s-ar fi putut concretiza.”
Doctorul Sorin Bașchir, a sus­ținut la rândul său: „Lampa scia­litică este de un real folos în sala de operație iar pentru a completa dotările necesare bunei desfășurări a actului medical, în perioada următoare se va achiziționa și o masă de operație. De asemenea, la finele anului trecut, dotările sec­ției s-au îmbogățit cu un elec­- trocauter cu radiofrecvență de ultimă generație, foarte bun în patologia noastră și o trusă operatorie pentru chirurgie endoscopică nazo-sinusală.”
Valoarea investiției se ridică la 32.000 de lei, iar electrocauterul cu radiofrecvență și trusa operatorie pentru chirurgie endoscopică au costat 60.000 de lei.

Recomandările redacției