Noi focare de COVID-19 în județ și două decese în ultima zi

0
3894

Au izbucnit noi focare de infecție cu COVID-19 în alte patru localități din Arad, într-unul din cazuri fiind vorba despre un cămin de bătrâni, la Ghioroc. Astfel, în localitățile Ghioroc, Bocsig, Gurahonț și Pâncota transmiterea intracomunitară a atins cote alarmante, după ce situații similare au fost și la Sâmbăteni și Seleuș. „Noi focare sunt la Ghioroc, Bocsig, Gurhonț și Pâncota, unde în aceste momente, sunt efectuate anchete epidemiologice. La nivelul instituției noastre, suntem subdimensionați și cu greu facem față volumului de muncă și activitate ce trebuie să-l întreprindem. În ultimele 24 de ore, au fost declarate și două decese ale unor pacienți testați pozitiv cu noul virus”, ne-a declarat directorul DSP Arad, Horia Timiș. 

Amintim că, în urmă cu câteva zile, două focare de COVID-19 au fost descoperite de autoritățile sanitare din județul Arad, în localitatea Sambateni și comună Seleus, unde inclusiv conducerea primăriei era infectată, iar sarcinile au fost preluate de către secretarul comunei.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat că în prezent sunt în evoluție cazuri de COVID-19 în județ, dar o parte din bolnavi sunt internați, pentru că restul a refuzat asistență medicală și sunt acasă.

Diferența destul de mare sunt acasă, iar asta ne îngrijorează, pentru că trebuie să înțelegem cu toții că răspândirea virusului este extrem de dificil de prevenit în condițiile în care unii dintre bolnavi nu respectă măsură carantinarii sau izolarea față de ceilalți. Din informațiile primite de la Direcția de Sănătate Publică, unii sunt întâlniți pe stradă”, a spus Cionca.

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 252 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 168 internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 80 sunt la domiciliu sau externate iar două sunt decedate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.