Noi lucrări de modernizare ar urma să înceapă la Spitalul Judeţean

0
424

spital paginaO serie de lucrări se derulează la Spitalul Judeţean, iar alte proiecte de investiţii ar putea începe în perioada următoare. Se lucrează intens la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe şi la amenajarea incintei spitalului. Conducerea spitalului susţine că şi proiectele pentru investiţii viitoare ar urma să fie finanţate tot de Consiliul Judeţean. Demn de menţionat că, pentru proiectele de amploare, precum amenajarea şi dotararea cu aparatură a ambulatoriului integrat al spitalului, CJA a reuşit să acceseze fonduri europene de circa 25 de milioane de lei, pe POR 2007 – 2013.

În prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se lucrează la extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe UPU – SMURD, iar investiţia este deja executată în proporţie de 60 la sută, potrivit conducerii spitalului.

Modernizarea UPU-SMURD a început acum un an, iar lucrările constau în reamenajarea corpului existent, în suprafaţă de 615 de metri pătraţi, realizarea unei supraetajări de 215 de metri pătraţi precum şi realizarea unei extinderi cu 230 de metri pătraţi. La finalizarea construcţiei, suprafaţa totală desfăşurată a UPU-SMURD ar urma să ajungă la 1.060 de metri pătraţi. După extindere, unitatea ar urma să dispună de 33 de paturi, din care, trei în camera de reanimare şi 10 de pediatrie, faţă de 18 paturi existente în prezent. Existenţa bazei aeriene pentru elicopterul SMURD a crescut volumul de muncă desfăşurat prin UPU, extinderea unităţii devenind vitală. Lucrările de extindere şi reamenajare a UPU costă administraţia judeţeană 2,7 de milioane de lei. Se lucrează şi la amenajarea incintei interioare a spitalului, proiect în valoare de 1,6 milioane de lei, demarat la finele lunii august a anului trecut. În proiect sunt realizate două copertine de acces, la UPU şi la Pediatrie, o platformă de parcare şi o alee de acces spre platforma de parcare proiectată, care va face legătura cu calea de acces la UPU. Astfel, fluxul de circulaţie din incinta unităţii spitaliceşti va fi sistematizat astfel încât, accesul ambulanţelor să nu fie îngreunat. În scurt timp, la spital va fi gata amenajată şi farmacia din incinta spitalului, lucrare finanţată tot din bugetul Consiliului Judeţean.  „Lucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe sunt executate în procent de aproape 60 la sută. Se lucrează de asemenea şi la amenajarea curţii spitalului şi a drumului de acces spre Unitatea de Primiri Urgenţe. Se va finaliza în scurt timp şi amenajarea farmaciei spitalului, poziţionată în apropierea intrării“, spune Teodora Olariu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Alte lucrări de modernizare a spitalului ar urma să înceapă în viitorul apropiat, precum amenajarea Unităţii de Transfuzii Sanguine (UTS). „Se realizează proiectul tehnico-economic pentru amenajarea Unităţii de Transfuzii, o lucrare care va fi finanţată tot de Consiliul Judeţean, la fel ca şi celelelalte investiţii de până acum“, conchise managerul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.