lucrariNoi lucrări pe infrastructura de apă-canal, în cadrul masterplanului finanțat din bani europeni au început în municipiu. Compania de Apă Arad a anunțat începerea de noi lucrări de reabilitare pe Bulevardul Decebal, tronson Nicolae Bălcescu – Kuncz Aladar, în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, al cărui beneficiar este operatorul.

Astfel, în data de 6 octombrie 2014 a fost emis avizul de săpătură, lucrările aprobate fiind cuprinse în cea de-a patra etapă, cu termen de finalizare stabilit pentru data de 15 decembrie 2014.

Etapa IV cuprinde lucrări de reabilitare canalizare menajeră şi arteră apă. Lucrările de reabilitare a canalizării menajere de pe B-dul. Decebal sunt finalizate. În ceea ce priveşte artera de apă, la intersecţia Bulevardului Decebal cu Strada Nicolae Bălcescu există în derulare reabilitarea unui cămin de apă, corelată cu lucrarea de înlocuire a conductei din oţel cu durată de viaţă expirată cu o conductă nouă din fontă ductilă cu diametru DN600 mm, pe tronsonul Nicolae Bălcescu – Kuncz Aladar. Traficul pe acest tronson este închis total, urmând să fie redat circulaţiei după readucerea la stare iniţială a porţiunilor afectate de săpături, până la data de 15 decembrie 2014.

Derulat în perioada 2007-2015, întregul proiect POS Mediu are o valoare totală de 520.606.948 lei, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind obţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”, Axa prioritară 1: „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Arad”.

Conducerea Companiei de Apă cere scuze populaţiei pentru unele inconveniente generate de lucrări.

Recomandările redacției