Noi lucrări pe drumul Sânmartin – Grăniceri

0
198

drumNoi lucrări de reabilitare a drumului judeţean Grăniceri – Sânmartin ar urma să se deruleze în perioada următoare. Consiliul Judeţean a scos la licitaţie un nou contract de modernizare a acestui tronson, parte a proiectului transforntalier de reabilitare a drumului Elek – Grăniceri. Acesta din urmă şi reabilitarea  Dombegyhaz – Variaşu Mic au fost două proiecte derulate de CJA, în parteneriat cu Nemzeti Infrastruktura Fejleszto Zrt din Ungaria şi finanţate din Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.

Administraţia judeţeană, în parteneriat cu Compania Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Ungaria au derulat în comun proiectul de reabilitarea unui tronson de 15,7 kilometri, între localităţile Sânmartin – Grăniceri – frontieră RO/HU – Elek. Pe DJ 709J Sânmartin – Grăniceri s-au derulat lucrări de reabilitare pe un tronson de 12 kilometri, însă autorităţile urmează să mai contracteze alte noi lucrări de modernizare pe această parte. Investiţiile derulate până acum au fost finanţate în proporţie de 85 la sută din Fondul European de Dezvoltare, cu contribuţia Consiliului Judeţean. Noua licitaţie de reabilitarea drumului dintre Gărniceri şi Sânmartin vine la aproape trei ani de la semnarea contractului de execuţie a primelor lucrări.

Trebuie spus că, administraţia are în atenţie această conexiune rutieră în perspectiva deschiderii punctului de frontieră între cele două localităţi. Până la finalul acestui an, Aradul ar urma să aibă cinci noi puncte de fronitieră cu Ungaria. Este vorba de: Grăniceri-Elek, Variaşu Mic – Dombegzhaz-Kisvarjas, Zerind-Demesmajor, Nădlac-Csanadpalota şi Pecica-Battonya.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.