Noi măsuri adoptate de autorități, în contextul descoperirii focarului de pestă porcină de la Socodor

0
560

În contextul răspândirii tot mai rapide a virusului Covid-19, singurul lucru care le mai lipsea cetățenilor arădeni este pesta porcină. Totuși, se pare că situația epidemiologică de pe raza județului se înrăutățește de pe o zi pe alta, după descoperirea unui nou focar la Socodor.

Având în vedere aceste aspecte, Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a adoptat Hotărârea nr. 11 din 24.10.2020.Conform acestei hotărâri se vor adopta măsurile enumerate mai jos.

Se aprobă Planul de măsuri pentru intervenția în focarul de pestă porcină africană care evoluează în localitatea Socodor și a măsurilor ce trebuie aplicate în zonele afectate/infectate, pentru evitarea răspândirii bolii atât la porcul domestic cât și la mistreți.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad va notifica, viitoarele focare/cazuri, către toate instituțiile implicate, Planul de măsuri aprobat fiind aplicabil și acestora.

Se interzic, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25.10.2020, drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.,) cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă. Nu intră sub această interdicție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri.

Perioada prevăzută mai sus poate fi prelungită în funcție de situația epidemiologică existentă pe teritoriul administrativ al județului Arad.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliția Locală Arad, Garda Forestieră Oradea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, precum și primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Arad sau înlocuitorii acestora răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.