Noi măsuri preventive la Arad: masca va fi obligatorie în apropierea unităților de învățământ

0
1400

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad, convocat astăzi în ședință de prefect, a adoptat, în urma propunerilor formulate de  Direcția de Sănătate Publică Arad, Hotărârea nr. 53 ce cuprinde noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Arad.

Având în vedere incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activității cu publicul, pe o durată de 7 zile (începând cu data de 07.10.2020 și până la data de 14.10.2020 orele 24.00), a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou.

Se instituie obligativitatea: purtării măștii, care trebuie să acopere atât gura cât și nasul, pe o rază de minim 100 de metri față de toate instituțiile sau unitățile de învățământ; păstrării distanței fizice de minim 2 metri în spațiile publice;  igenizării și dezinfectării mâinilor și a suprafețelor de lucru; suspendării activității în Piața Obor din municipiul Arad (aparținând S.C. TOP S.A.), cu excepția zonei în care se comercializează produse agroalimentare, precum și în sălile cu jocuri de noroc, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 07.10.2020; suspendării procesiunilor/slujbelor religioase în toate spațiile închise, indiferent de confesiune, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 07.10.2020. Se solicită evitarea, pe cât posibil, a zonelor aglomerate.

Insituțiile și autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru intensificarea acțiunilor de control în locurile aglomerate: piețe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona unităților de învățamânt, în instituțiile publice etc.

În vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS–CoV-2, se solicită tuturor cetățenilor să-și protejeze gura și nasul cu măști simple chirurgicale sau textile, atât la locul de muncă cât și în spațiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.