Noi negocieri pentru introducerea de curse internaționale de pe Aeroportul Arad

0
375

Șefii Consiliului Județean au reușit să convingă companii aeriene că merită să opereze de pe Aeroportul Arad. Chiar dacă, deocamdată, de pe Arad vor fi
operate curse spre Turcia, doar în perioada sezonului estival, CJA susține că se poartă negocieri cu alți operatori, pentru zboruri spre alte destinații.
CJA anunță din nou cererile făcute la adresa parlamentarilor, cereri care se referă la solicitarea de finanțare de la nivel central, pentru dezvoltarea Aeroportului Arad.
Consiliul Județean Arad a anunțat că, seria negocierilor cu companii aeriene private continuă, în vederea includerii Aeroportului Internațional Arad în rutele interne și externe ale acestora. În lunile iunie, iulie și august de pe Aeroport se vor realiza zboruri charter cu destinația Turcia, existând discuții avansate ca ele să fie urmate de alte chartere, în funcție de potențialul Aradului și de interesul turiștilor pentru destinațiile oferite de agenția de turism care operează aceste zboruri.
Reprezentanții Consiliului Ju­dețean susțin că au luat legătura cu operatori aerieni care asigură zboruri low-cost și de linie în România și alte state europene. Se poartă negocieri cu dezvoltatori de rute aeriene, cu experiență importantă la nivel internațional.
„Avem foarte multe contacte, dar nu vrem să creăm o așteptare neconfirmată de rezultate. Ieșim public doar cu rezultatul pozitiv! Am stabilit parteneriate internaționale, efectele pot apărea numai din negocierile cu companiile private și doar la nivel de mana­gement, indiferent că vorbim despre companii românești sau străine. E important că suntem preocupați de subiect și că facem eforturi, iar rezultatul va fi pozitiv”, a declarat        vicepreședintele Consiliului Ju­de­țean, Claudia Boghicevici.
Administrația județului reînnoieşte cererile adresate parlamentarilor de a stărui la autorităţiile competente, respectiv Ministerul Transportului pentru realizarea investiţiilor necesare dezvoltării Aradului. Ar fi necesare fonduri pentru prelungirea pistei cu 350 de metri, modernizarea sistemului de balizaj și consolidarea căii de rulaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.