Noi nominalizați la titluri de cetățeni de onoare în cadrul Zilelor Aradului

0
859

La începutul lunii iulie vă spuneam că Primăria Arad propune acordarea de Titluri de Excelență a trei personalități arădene, care au adus un plus orașului nostru, și anume Siska-Szabo Hajnalca, Tisza Francisc şi Monica Fufezan și a unui Titlu Pro Urbe lui Andrei Kozma. Acum iată că s-au schimbat lucrurile și arădenii de succes s-au înmulțit. Nu mai puțin de 14 persoane sunt nominalizate pentru primirea unei distincții în cadrul acestei ediții a Zilelor Aradului.

Se vor acorda patru titluri „Cetăţean de Onoare al Municipiului Arad” următoarelor persoane prof. Maria Pașcalău, prof. Mircea Potocean, Andrei Kozma și Dimitrie Muscă. Un lucru ar fi bine de menționat și anume faptul că doi dintre nominalizații de anul acesta, și anume profesorii Maria Pașcalău și Mircea Potocean au mai fost premiați cu Titlul de Excelență în anii trecuți, 2006, respectiv 2014.

Se vor acorda trei Diplome de Onoare pentru merite sportive excepționale și pentru contribuția la dezvoltarea fotbalului arădean următorilor: Gheorghe Ivan, Emanoil Gherghel şi Korosi Ladislau Ștefan.

Se vor decerna patru Titluri de Excelență pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarelor personalități: Cornelia Kocsis Josan, Siska-Szabo Hajnalka, Tisza Francisc și Monica Fufezan.

Trei personalităţi arădene vor fi re­compensate cu titlul Pro Urbe, și anume: Viorel Dolha, Iudita Cuvineanu și gene­ral-maior (r) Vasile Ionel Heredea.

Ceremonia de decernare a distincțiilor se va desfășura în Sala Palatului Cultural, miercuri, 22 august, de la orele 14. Inițiativa acordării acestui titlu aparține consilierilor din Comisia de Cultură din cadrul Consiliului Local Municipal, iar proiectul de hotărâre va fi supus la vot într-o ședință festivă a CLM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.