Dacă la noi inginerii nu sunt prea căutaţi, peste hotare, companiile sunt interesate să îi recruteze. O companie din Norvegia caută prin reţeaua Eures să angajeze ingineri mecanici şi   ingineri structurali, pentru mai multe locaţii.
O companie norvegiană  din industria petrolului şi a gazelor naturale caută câteva zeci de         ingineri mecanici şi structurali, pe perioadă determinată sau nedeterminată. Cei tentaţi să aplice pentru ocuparea acestor posturi trebuie să ştie că angajatorul pune mai multe condiţii, dar şi că remuneraţia şi beneficiile sunt pe măsura ce­rinţelor.
Aplicanţii la oferte trebuie să aibă obligatoriu studii superioare şi competenţe în construcţii sau mecanică, în domeniul petrolier ori al gazelor na­turale şi în planificări de proiecte. Trebuie să vorbească şi scrie fluent limba engleză, să se poată adapta schimbărilor de mediu şi să aibă un simţ înalt al calităţii. Remuneraţia poate ajunge la 71.000 de euro brut pe an, iar la capitolul faci­lităţi se menţionează pachet de relocare în Norvegia, bune asigurări de pensii şi beneficii sociale şi sistem de formare profesională. Termenul limită de aplicare la ofertele din reţeaua Eures este data de 25 a acestei luni. Posturile sunt   pentru mai multe locaţii, printre care Oslo şi Bergen.
Persoanele interesate de aceste oferte pot lua legătura cu consilierul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad. Aplicanţii ale căror CV-uri sunt acceptate vor fi anunţate de către angajator şi vor susţine un interviu în limba engleză în zilele de 6 şi 7 martie 2013 la Budapesta (Ungaria).

Recomandările redacției