OLYMPUS DIGITAL CAMERACâteva firme norvegiene caută personal, ofertele de angajare putând fi vizualizate pe portalul Eures, o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene.
Se caută montatori de acope­rişuri, tâmplari, fierari-betonişti şi  operatori la maşini de imprimat. În cazul montatorilor şi tâmplarilor, ca­lificarea şi experienţa în domeniu este importantă, la fel cum este şi cunoaşterea limbii engleze ori scandinave. La capitolul remunerare, salariul brut pe oră ar putea fi cuprins între 22 şi 25 de euro, în funcţie de calificare. Cei care sunt interesaţi de aceste oferte trebuie să ştie că se lucrează şi ore suplimentare. Durata activităţii poate fi chiar nelimitată. Angajatorul este dispus să ajute la găsirea unei locuinţe şi chiar şi la mutarea familiei în Norvegia, acolo unde este cazul. Termenul de aplicare pentru aceste oferte este de data de 8 martie a acestui an. Şi în cazul fierarilor, condiţiile şi facilităţile sunt asemănătoare, cu menţiunea că salariul poate ajunge la 27 de euro pe oră.
În cazul operatorului de maşini, salarizarea poate fi cuprinsă între 19.50 şi 24,50 de euro brut pe oră. Se cere calificare şi experienţă, de vreme ce personalul lucrează cu edituri şi agenţii de renume. Este de asemenea necesară cunoaşterea limbii engleze.  Persoanele interesate pot aplica până la începutul lunii viitoare. Arădenii interesaţi de aceste oferte de angajare pot lua legătura cu consilierul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, pentru mai multe informaţii.

Recomandările redacției