Noi prevederi pentru copiii cu dizabilități

0
183

Copiii cu dizabilități vor beneficia de extinderea certificatului de încadrare în grad de handicap grav, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Un proiect de lege nou extinde termenul de valabilitate a certificatului, pentru copiii cu handicap a căror afecțiune se încadrează în patologia bolilor degenerative, pentru cei cărora le lipsește un membru în urma amputației și pentru cei cu tulburări din spectrul autismului, certificate de medicul de specialitate.

Astfel, în situația în care copilului cu dizabilități îi sunt eliberate, consecutiv, două certificate de încadrare în grad de handicap grav, fiecare având termenul de valabilitate de 2 ani, ulterior, Comisia pentru protecția copilului eliberează un certificat valabil până la vârsta de 18 ani, pe baza unor criterii bio-psiho-sociale specifice, elaborate de Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, se aprobă prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Muncii și Protecției sociale criteriile bio-psiho-sociale.

Se așteaptă promulgarea legii de către președintele României, conform Autorității Naționale– Persoane cu Dizabilități, Copii și Adopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.