Noi reguli pentru elevii arădeni ce participă la simulările naționale

0
231

După cum am mai scris, săptămâna viitoare vor începe simulările pentru examenele naționale. Ministerul Educației precizează, că modul de desfășurare a acestor testări,  va fi oarecum diferit, în sensul că elevii arădeni vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, neamestecați cu cei din alte clase, cum se proceda în anii precedenți. Ministerul Educației revine cu precizări, la o săptămână după ce a emis procedura pe care unitățile de învățământ trebuie să o aplice în cazul simulărilor, dar în care nu era precizată exact această situație, care ține de normele de protecție a sănătății și de distanțarea elevilor. Este vorba despre faptul că elevii din clase diferite de a VIII-a și a XII-a nu pot fi în aceeași clasă la simulare.

„Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”, se precizează în document.

Elevii arădeni din clasele terminale, trebuie să știe că probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Pentru bacalaureat probele de la simulare durează trei ore.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.