Noi restricții la Arad, începând de luni

0
1637
Se prelungesc restricțiile în municipiul Arad, iar începând de luni, 9 noiembrie, hotărârea 71 se completează cu prevederile noii hotărâri de guvern, ce va cuprinde prevederi pentru tot județul Arad: trecerea tuturor cursurilor școlare în sistem on-line; restricții de deplasare între orele 23-5; magazinele, mall-urile vor funcționa între orele 5-21; organizarea activităților instituțiilor și operatorilor economici în regim telemunca ori în ture; se vor închide piețele cu excepția celor agroalimentare din aer liber.  În județul Arad, purtarea măștii este deja obligatorie și în spații deschise. 

Prin excepție, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. 

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă în municipiul Arad. 

Este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci în toate unitățile administrativ-teritoriale situate pe teritoriul administrativ al județului Arad.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maxim 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Localitățile următoare sunt în scenariu roșu, având aceleași restricții ( ex. restaurante și cafenele închise) ca municipiul Arad: Chișineu-Criș, Curtici, Ineu, Sebiș, Almaș, Archiș, Bârsa, Brazii, Buteni, Cărand, Chisindia, Dieci, Dorobanți, Felnac, Frumușeni, Ghioroc, Grăniceri, Hălmagiu, Hălmăgel, Livada, Păuliș, Peregu Mare, Secisigiu, Semlac, Șagu, Șiștarovăț, Tauț, Vinga, Vârfurile, Vladimirescu, Zăbrani, Zădăreni, Zărand și Zimandu Nou. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.