Noi scenarii și restricții de weekend pentru Macea și Vladimirescu

0
3533

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, marți, scenariile din județul Arad, în funcție de incidența din ultimele 14 zile, la mia de locuitori, din fiecare localitate.

A fost depășită incidența de 3/1000 de locuitori în Săvârșin, acesta intrând astfel în scenariul roșu. Pe „lista roșie” sunt, de miercuri, 28 de localități.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori, în Ususău, Zărand și Secusigiu, localități care intră pe „lista galbenă”. Mai mult, incidența cazurilor s-a menținut între 1,5-3 la 1000 de locuitori în Ineu și a scăzut în acest interval în  Conop și Șilindia. În scenariul galben sunt, de miercuri, 25 de localități.

Incidența a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori în Bârzava, Pilu și Moneasa, aceste localități „bifând” scenariul verde. Pe lista verde sunt, de miercuri, 25 de localități.

Mai mult, printr-o altă hotărâre au fost actualizate scenariile în care se aplică diverse restricții.

Astfel,  față de situația înregistrată la data de 04.04.2021 (HCJSU 57/04.04.2021), în următoarele unități administrativ-teritoriale, a fost depășită incidența de 4 cazuri/1000 de locuitori, fără a fi depășită incidența de 7,5/ cazuri/1000 de locuitori: Macea, Vladimirescu. Incidența cazurilor COVID-19 la 1000 de locuitori a scăzut sub 3,5 în localitatea Fântânele și a s-a menținut peste  7,5 în localitățile Lipova, Vârfurile, Almaș.

Pentru Macea și Vladimirescu se vor aplica restricțiile de circulație după ora 20 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, măsură corelată cu închiderea magazinelor la ora 18 și închiderea sălilor de sport. În mod practic, pentru Macea și Vladimirescu se aplică de miercuri doar măsura privind închiderea sălilor de sport/fitness, restul restricțiilor urmând să se aplice de vineri, dacă până atunci nu va scădea incidența sub 3,5.

Pentru Lipova, Vârfurile și Almaș, măsurile restricțiilor de circulație după 20 și închiderea magazinelor la 18 se vor aplica zilnic.

 În localitatea Fântânele nu se mai aplică astfel de restricții și, având în vedere că incidența a scăzut sub 3/1000 de locuitori, acest UAT probabil va ieși curând și din scenariul roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.