Cea de-a doua victorie a returului nu a venit pentru Lunca Teuz Cermei nici în derby-ul suferinței cu CNS Cetate Deva, iar norii negrii nu au dispărut din Țara Sămădăilor. Deși au avut un început perfect de meci, „alb-roșii” au scăzut treptat ritmul, iar când au și rămas în zece lucrurile s-au complicat și mai mult.
Deciși să scape de grijile retrogradării după ultima apariție stagională în fața propriilor susținători, cermeianii au început partida în atac. După numai 3 minute, L. Bodri s-a prezentat față în față cu Gârlea, dar portarul devean a închis la timp unghiul și a respins. În schimb, Sulea a fost mult mai viclean și l-a bătut pe Gârlea printr-un șut la colțul lung din 13 metri lateral dreapta. Pasa i-a aparținut fundașului Cotoc, care apoi a avut destul treabă în defensivă, căci oaspeții au preluat treptat frâiele partidei pentru o dominare – totuși – sterilă. Un șut de la 20 de metri trimis de Lupu la mijlocul reprizei a fost prea puțin pentru ca CNS să revină în joc. Finalul de mitan avea să fie prost pentru gazde, care l-au pierdut pe căpitanul Nistor pentru dublu avertisment (minutele 37 și 41). Din lovitura liberă rezultată la al doilea „galben” al fundașului Cermeiului, R. Cristian a tras bine, Pașcalău a respins doar până la Lupu, care a finalizat de puțin pe lângă.
Deva a insistat în atac și în debutul părții secunde și, după șuturile de la distanță ale lui Voineag și R. Cristian, au găsit golul de 1-1. Tot Voineag a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a fost deviate de zid și a intrat în plasă fără ca Pașcalău să poată facă ceva. Oaspeții au insistat și mai mult, dar zidul nu l-a mai ajutat pe Cristian la o „liberă”, în timp ce Cotoc a fost providențial la o altă minge deviată, respingând din fața porții. Ultima tentativă a gazdelor i-a aparținut lui Mihuța, care tras de la 15 metri lateral dreapta pe lângă colțul lung.
S-a încheiat 1-1, iar acum cermeianii speră ca Deva să nu piardă cu Hermannstadt II, iar Giarmata să nu învingă Lugojul. Asta în cazul în care ei vor pierde, conform previziunilor, pe terenul celor de la Șirineasa. Altfel, Liga 4-a îi așteaptă din toamnă.
Formații:
Cermei: Pașcalău – T. Bodri, Cotoc, Nistor, Suslak – Varga – L. Bodri, Mihuța, Copil (75 Berari), Morar (62 Rogojan) – Sulea (90 Brândușe).
Deva: Gârlea – Cornea, Tătaru, Șoit, Doboș – Voineag ( R. David), R. Cristian, Boldea ( 91 Bărculeț), Chirlejan – M. Lupu, Moț (91 Teodorescu).
Arbitri: George Roman – Nicolae Botaș, Patricia Samsudean (toți din Timiș)
Observatori: Cornel Pantea
(Oradea) și Ion Lupșa ( Caransebeș).

Recomandările redacției