Notă scăzută la purtare pentru elevii care nu poartă mască la ore

0
447

După ce zilele trecute părintele unui elev, de la o școlală  din Slatina, a sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean deorece copilul a fost dat afară de la o oră de curs din cauză că purta masca de protecţie sub nas, potrivit Agerpres, iată că acum autoritățile au hotărât sancționarea, pe cale legală, a elevilor care nu poartă mască la orele de curs.

Așadar, ,,scăderea notei la purtare este posibilă pentru elevii care nu poartă masca la școală”, spune Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației la digi 24.

Astfel, profesorii pot sancționa elevii care nu poartă masca la ore, prin scăderea notei la purtare, după cum a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, la digi24.ro.

Potrivit Ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, elevii, profesorii, personalul auxiliar/nedidactic trebuie să poarte masca în permanență în interior, care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii.

,,Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, mai spune Sorin Ion.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.