Nou proiect pe bani nerambursabili pentru gestionarea situației covid în spital

0
1041

După cum am mai anunțat, administrația și Spitalul Județean vor să mai îmbunătățească dotările și echipamentele pentru gestionarea situației covid, cu atât mai mult cu cât pandemia ar putea escalada în toamnă. Dar se dorește și recuperarea finanțării investite deja în perioada pandemiei de Consiliul Județean. Pe programul POIM ar urma să fie obținute fonduri.

Administrația a depus, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

și Spitalul Orășenesc Ineu, proiectul Îmbunătățirea capacității unităților medicale din județul Arad în contextul pandemiei COVID-19” în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

În momentul de față, proiectul se află în etapa de verificare administrativă și a

eligibilității. Membrii comisiei de evaluare au transmis solicitarea de clarificare

prin care se solicită, printre altele, introducerea în bugetul cererii de finanțare a

activității de audit financiar” și transmiterea hotărârii Consiliului Județean Arad de aprobare a proiectului și a indicatorilor tehnico-economici (financiari) ai acestuia. Pentru proiectele finanțate în cadrul apelului, se asigură finanțare integrală a cheltuielilor eligibile. Consiliul Județean Arad va asigura cheltuielile de informare și publicitate în sumă de 9.000,00 lei TVA inclus și cheltuielile de audit financiar, în sumă de 83.300,00 lei TVA inclus, cheltuieli eligibile 100%“, se arată într-un document întcomit de reprezentanții Consiliului Județean.

Ca atare, proiectul urmează să fie supus la vot în viitoarea ședință a Consiliul Județean de la finele lunii.

Administrația județului vrea ca mare parte din cheltuielile cu aparatura, echipamentele și materialele de protecție anti-COVID-19 achiziționate pentru spitalele arădene, să fie rambursate în fonduri de la UE.

Președintele CJA, Iustin Cionca a anunțat în aprilie că, Ministerul Fondurilor Europene va deschide în data de 15 mai 2020 un apel de proiecte destinat infrastructurii medicale dedicate combaterii Covid-19. Atunci se estima că fondurile solicitate a fi rambursate s-ar ridica la peste 20 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.