Nou promovata și-a adjudecat derby-ul amical al Crișului Alb: Național Sebiș – Chișineu Criș 0-2

0
505

În plin cantonament estival, Sebișul și-a găzduit noua colegă de eșalon, tot de pe malul Crișului Alb, într-un amical elocvent și nu prea cu trei săptămâni îna­inte de primul meci pe puncte. Cert este că ambele formații încearcă să-și încadreze noile achiziții și există destule de ambele părți. Numai echipa oas­pete a contat în premieră pe trei juniori, portarul Dagău și frații Bodri, Toma și Luca, în timp ce Naționalul l-a prezentat pe experimentatul atacant, Szabolcs Szekely.
Chiar dacă s-a disputat la peste 30 de grade Celsius, testul a avut un ritm destul de bun, cu ocazii de ambele părți. Pirtea și A. Mihai au ratat pentru nou promovata terță arădeană, dar nici Onțel sau Susan nu au fost mai preciși. Crișul a deblocat, totuși, partida după o indirectă transformată din numai 7 metri de Alin Pavel. Era minutul 38, iar sebișenii și-au mai bătut joc de două ocazii, prin Poștoarcă și Onțel la aceeași fază.
„Naționalii” au încercat să revină pe tabelă și la reluare, doar că la un corner al lor, au primit pe contră și golul doi. Se întâmpla în minutul 67, când una dintre achiziții, Sebastian Budur, l-a bătut pe Jianu după o cursă de 40 de metri. Tot doi nou sosiți, Anghel și Spătaru au fost protagoniștii unui epsiod ce s-a lăsat cu eliminarea lor. Altfel, Crișul a rezistat fără gol primit în meciurile verii și la ocaziile finale ale lui Enciu (șut la încheie­tura barelor) și Rugină (lovitură de cap puțin alături).
Sebișenii au în spate o săptămână de antrenamente solicitante în sistem de cantonament. „Chiar în dimineața acestui meci jucătorii au fost storși, era normal să resimtă oboseală. Dar, chiar și așa, am avut perioade bune de joc, ne-am creat destule ocazii, iar golu­rile ni le-am dat – practic – singuri. Sunt cât de cât mulțumit, sunt sigur că odată cu prospețimea pe care o s-o avem peste două-trei săptămâni nu mai comite erorile de azi, pe ambele faze ale jocului”, a menționat managerul Călin Cojocaru.
Renunțând la ex. mijlocașul Bustuchinului, Cosmin Gavrilescu, Crișul are posibilitatea să ape­leze la Toma și Luca Bodri. Fotbaliștii UTA-ei vin împrumut, după în returul ediției trecute au evoluat la o altă divizionară terță arădeană, Lunca Teuz Cermei. „Cu toate că am avut o zi plină, fiindcă de dimineață am efectuat vizita medicală, iar jucătorilor li s-a recoltat sânge, iar după-masa a fost o caldură infernală simțită inclusiv pe drum, băieții au fost admirabili. Îi felicit pentru atitudine și că au dus meciul la bun sfârșit. Am mai avut și alte ocazii, e bine că nu am luat gol nici astăzi, dar mai avem destul de lucru. Vrem să mergem înainte cu acest lot, mai avem trei săptămâni în care să mai punem la punct ultimele probleme și să intrăm bine în campionat. Ne lipsește încă Alin Gligor, bolnav și, din păcate, Clej s-a accidentat destul de repede și va fi indisponibil câteva zile”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul celor de la Crișul.
Formații:
Național Sebiș: G. Gakos – Poștoarcă, Moisi, Dumitrache, Stepancev – Susan, Pintea, Ruță, Goșa – Onțel – Mărgărit. Au mai jucat: Jianu – Ciochină, Anghel, Pâslaru, Cazacu, Cl. Vereș, Enciu, Petculescu, Szekely, Rugină.
Crișul: Dagău – T. Bodri, Pavel, Ianc, Lezeu – Clej, Gâlcă, L. Bodri, Ciornei, A. Mihai, Pirtea. Au mai jucat: Mucha – Deliman, Lung, Siminic, Maghici, Stegaru, Piț, Modan, Budur.
Ce se întâmplă cu Dagău?
Titular în poarta Crișului la Sebiș a fost Andrei Dagău. Acesta își ceruse plecarea de la curtea Naționalului pentru a semna cu o echipă de Liga a IV-a, iar Călin Cojocaru a fost de acord. Tânărul goal-keeper a și semnat cu Frontiera Curtici, doar că „grănicerii” l-au dat apoi Crișului. „Dagău are o clauză clară, nu poate semna cu o formație de Liga a III-a. Cei de la Chișineu Criș nu îl vor putea legitima, căci clubul nostru i-a dat acordul să meargă doar în Liga a IV-a sau mai jos. Și am făcut asta doar pentru că jucătorul a venit și ne-a spus că vrea să se lase de fotbal. Știu că ei spun că noi nu avem dreptul să decidem destinul fotbalistului, care era împrumutat la Sebiș de la Viitorul, dar atunci de ce acesta mai avea nevoie de acordul nostru pentru a pleca?”, sună întrebarea retorică a managerului sebișenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.