Nouă ani

0
627

Ziarul nostru împlineşte, astăzi, nouă ani de când a văzut lumina tiparului. Era pe 6 decembrie 2007, când o echipă formată din oameni entuziaşti scotea primul număr din Glasul Aradului. Deşi m-am alăturat lor la mai bine de un an de la înfiinţarea ziarului, deci nu am fost aici chiar de la început, pot spune că au fost nouă ani frumoşi, dar şi nouă ani grei, nouă ani de muncă, dar şi nouă ani de împliniri, nouă ani în care echipa redacţională a fost mereu în serviciul dumneavoastră, al cititorilor noştri.
Am publicat ştiri de interes local, am publicat anchete de presă care au deranjat, am demascat neregulile petrecute în administraţia locală sau centrală, în cadrul diverselor instituţii, dar am reuşit să ajutăm şi diverse persoane aflate în dificultate, lăsate de autorităţi la mila Domnului. Deşi meseria de jurnalist nu este uşoară, vom încerca să fim şi pe mai departe la fel de hotărâţi atunci când spunem lucrurilor pe nume, când spunem că o persoană sau mai multe care lucrează în cadrul unei instituţii aflate în slujba cetăţeanului a/au călcat pe bec, când spunem că o anumită societate comercială ce furnizează utilităţi nu îşi face datoria aşa cum trebuie, când spunem că legea este jucată în picioare sau că oamenii de rând au ajuns bătaia de joc a unora.
Pe scurt, în toţi cei nouă ani care s-au scurs de la apariţia primului număr, am încercat să fim cât mai aproape de cititorii noştri. Şi pentru că dorim să vă facem un cadou frumos, acum când vine Moş Nicolae, când Moş Crăciun se pregăteşte şi el să plece la drum cu sacul plin de daruri, vă oferim primul volum din Colecţia „Glasul Aradului”, o colecţie pe care o lansăm în colaborare cu Editura Azbest Publishing şi care este dedicată scriitorilor români contemporani. Pe această cale vrem să ajutăm tinerele talente să facă primul pas pe piaţă, dar şi să vă redeschidem pofta de a citi o carte în format clasic, acum când lumea este invadată pur şi simplu de tot felul de publicaţii şi cărţi apărute în format electronic, iar internetul şi televiziunea se bat pentru a ocupa cât mai multe ore pe zi din vieţile noastre.
Este o premieră pentru presa locală arădeană şi sperăm că volumele colecţiei noastre vor fi pe gustul dumneavoastră. Asta, cu atât mai mult cu cât vor fi publicate într-un format mic, de buzunar, uşor de citit în tramvai sau în autobuz.
Despre prima carte a colecţiei, „Preţul singurătăţii” am mai scris că este captivantă şi că se citeşte cu sufletul la gură. Autorul, Bogdan Butariu, a petrecut câţiva ani frumoşi la Arad, astfel încât aceste locuri i-au rămas în suflet. Acesta este, poate, şi motivul pentru care acţiunea romanului se petrece pe Valea Mureşului, în partea de est a judeţului. Sperăm să vă placă şi să o recomandaţi cunoscuţilor şi prietenilor.
Având în vedere că astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, nu pot să închei fără a ura tuturor cititorilor noştri care îi poartă numele, un sincer „La Mulţi Ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.