Duelurile dintre FC U Craiova și echipele arădene de Liga a III-a au o anumită încărcătură. Echipa lui Trică a debutat chiar la Pâncota, cu Șoimii Lipova, vicecampioana en-titre a seriei a IV-a, pentru ca apoi să facă singurul pas greșit din acest sezon cu Gloria Lunca Teuz Cermei. În fine, a întâlnit-o pe Crișul într-un derby de clasament, locul 1 cu locul 2 și acest lucru se va întâmpla și sâmbătă, cu Progresul Pecica.
Există, totuși, o diferență și anume stadionul pe care evoluează oltenii. Cu trupa lui Abrudean au debutat pe „Municipalul” din Fi­liași, pentru ca împotriva elevilor lui Dan Stupar să „inaugureze” noua arenă din Târgu Jiu. Craiova – Pecica, de sâmbătă, 2 noiembrie, ora 16, e al doilea oficial din istoria stadionului „Tudor Vladimirescu”, după Pandurii Târgu Jiu – U. Cluj (0-1), din cadrul etapei a 14-a a Ligii a II-a. „Galben-albaștrii” s-a antrenat miercuri seara, pe „Motorul”, la lumina reflectoarelor, de care vor avea parte și în repriza secundă a disputei cu oltenii lui Eugen Trică.
Delegația Progresului pleacă astăzi, după antrenamentul de dimineață, spre Târgu Jiu, unde va trage la Hotel Gorj, aflat la 5 minute de stadion. Doar Creța a rămas în infirmerie, în timp ce Szabolcs Szekely e din nou la dispoziția staffului tehnic. Vorbim despre cel mai experimentat fotbalist din lot, care-și va mai trece în palmares o arenă importantă a României, după „Cluj Arena”, sau „Ilie Oană”, ca să nu mai vorbim despre „Artemio Franchi”, din Firenze, într-un amical Bistrița – Fiorentina sau „Dacia Arena”, de la Udine, într-un amical în tricoul lui Poli. „Am, totuși, regretul că nu am jucat și pe Arena Națională, cu Poli, eram accidentat în acel moment. Am mai ratat și «Ion Oblemenco» din Craiova, dar acum mă concentrez pe ceea ce am și avem de făcut la Târgu Jiu. Vă dați seama că ne motivează faptul că evoluăm pe un stadion mare, nou, sub lumina reflectoarelor în repriza a doua și vrem să ne ridicăm la înălțimea acestui moment. Adversarul te incită și el, e liderul campionatului, echipa de bătut în această serie și, din câte ne-au spus colegii de la Cermei, nu sunt chiar de speriat. E important să fim încrezători în forțele noastre, să repectăm întocmai indicațiile antrenorilor și să încercăm să scoatem maxim din acest meci. Până la urmă, joacă locul 1 cu locul 2, eu zic că e posibil orice. Cu toate că, bineînțeles, prima șansă o au ei”, spune atacantul de 34 de ani al pecicanilor, care în județul nostru a mai îmbrăcat tricourile celor de la UTA și Sebiș.
Chiar în tricoul Campioanei Provinciei, „Szabi” l-a cunoscut pe Roberto Bodea, pe care va încerca să-l învingă vineri. „Am rămas prieten cu Robi, chiar ne vedem ori de câte ori vine acasă. I-am și spus sâmbăta trecută că o să-i dau gol dacă vom juca ambii. Dar, până la urmă, și mai important este să scoatem un rezultat bun și să începem să legăm din nou rezultate pozitive”, a adăugat putrenicul „vârf” al pecicanilor, care a mai împărțit același vestiar și cu Tănase, la UTA și Stoenac, la Deva. Trei goluri a înscris Szekely în tricoul pecicanilor, ultimul dintre ele acum aproape o lună, la Sebiș, ocazie cu care s-a ales cu accidentarea ce l-a ținut în afara gazonului trei etape.
Formații probabile:
FC U Craiova: Bodea – Negru, Gugu, Dănănae, Cristiu – Pop, Tănase – Raicea, Stoenac, Zimţa – Bălan
Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Tamaș, Arsene – Mager, Puie, Bozian – Szekely.

Recomandările redacției