Nouă cetățeni străini încercau să treacă illegal frontiera pe la Vărșand și Nădlac II

0
228

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat, în 24 de ore, nouă cetăţeni din Afganistan şi Tunisia, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare sau pe jos.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Vărşand au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean grec şi un român. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau produse cosmetice şi lenjerii de pat pentru societăţi din Cehia şi Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, 5 minori cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani şi 3 tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani.

Luni, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II au observat în terminalul de ieşiri automarfare, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, o persoană care se deplasa pe jos spre teritoriul Ungariei. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este un cetăţean din Tunisia, în vârstă de 21 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.