noua dreaptaPeste o sută de persoane au luat parte, în cursul dimineţi de ieri, la manifestările organizate de Noua Dreaptă în Parcul Reconcilierii. Cei prezenţi au dorit să-i comemoreze pe cei 40.000 de româmi ucişi de armata condusă de cei 13 generali. Manifestarea a început cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, iar mai apoi au fost intonate cântece patriotice. Reprezentanţii Noii Drepte prezenţi la manifestarea de ieri au întins un steag de aproximativ 30 de metri pătraţi şi au intonat cântece patriotice scandând: „Unitate naţională”, „Harghita, Covasna, pământ românesc”, „13 generali, 13 criminali”, „România Mare în vechile hotare”, „Criminalii de război- nu-i comemoraţi la noi”. De asemenea, pe o pancartă a scris „Politician jepcar, eşti român sau eşti maghiar, reprezinţi un locatar (temporar), niciodată proprietar! Puneţi pofta în sertar”, iar pe alta a fost harta Ungariei şi a scris „Vreţi autonomie? Mult succes la astronomie”.
Liderul naţional al Noii Drepte, Tudor Ionescu, a spus, în discursul ţinut că acţiunea este „marşul lui Avram Iancu, organizat până acum în Cluj-Napoca, dar care s-a ţinut în premieră la Arad. Noua Dreaptă îl comemoreazã pe Avram Iancu şi pe cei 40.000 de români ucişi de cei 13 generali al căror monument se află în faţa noas-tră, (n.r. referindu-se la Statuia Li­bertăţii, aflată în faţa Arcului de Triumf). Dacă e sã vorbesc despre Ungaria, nu-mi ajunge hârtia igienică să îmi arăt respectul”, a spus Tudor Ionescu, liderul naţional al Noii Drepte.
Manifestarea din Parcul Rconcili­erii a durat aproximativ o oră şi jumătate, iar apoi cei prezenţi la eve­niment au luat parte la un marş ce s-a desfăşurat pe artera principală de circulaţie din municipiul Arad.
Cei peste o sută de manifestanţi au pornit marşul de la Podgoria, l-au continuat până la UTA şi l-au încheiat în Piaţa „Avram Iancu”.
Pe parcursul marşului, manifestanţii Noii Drepte au fost primiţi cu aplauze de către trecători, acţiunea acestora fiind o reuşită.
În cursul după-amiezii, în Parcul Reconcilierii a avut loc manifestarea UDMR dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Tot cu ocazia acestui eveniment, la Teatrul de Stat Ioan Slavici, a avut loc o piesă de teatru pusă în scenă de artiştii de la Bekesksaba.

Recomandările redacției