noua dreapt-âNoua Dreaptă – filiala Arad, prin vo­cea președintelui Dumitru Măgureanu ne-a transmis o scrisoare deschisă adresată primarului Gheorghe Falcă. Printre altele, în document se spune: „Am aflat că sunteţi înscris în competiţia internă a PD-L pentru candidatura la Preşedinţia României.  Constituţia României, la Tilul II, Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale, în cadrul capitolului I, Dispoziţii comune, Articolul 16 – Egalitatea în drepturi, alineatele 3 și 4, vă dă posibilitatea să candidaţi pentru postul de preşedinte al României. Competiţia internă a PDL nu ne priveşte. E treaba PD-L-ului dacă vă desemnează pe dumnea­voastră, sau un alt pedelist. Respectăm democraţia şi o dorim REALĂ în România.”
Mai departe Măgureanu a punctat: „Ca organizaţie politică, noi cei de la Noua Dreaptă, filiala Arad, nu putem uita că, în calitate de primar al Aradului, pentru 6 octombrie nu ne-aţi acordat dreptul constitu­țional (Constituţia Româ­niei – art. 39!!!) de a comemora la Arcul de Triumf din Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare pe cei 40.000 de români asasinaţi mi­şeleşte în numele libertăţilor ma­ghiare, în timp ce formaţiunii politico-cultu­rale UDMR, formaţiunii extremiste Jobbik din Ungaria şi celor ce au venit la Arad cu steaguri arpadiene şi secuieşti, care cer deschis autonomia teritorială pe criterii etnice chiar în interiorul României, ca să nu mai vorbim în Ungaria, le-aţi acordat dreptul să manifesteze, ba chiar aţi luat cuvântul şi i-aţi aplaudat. Aţi dat dovadă astfel că sunteţi antiromân.”
Monumentul ostaşilor români, înlocuit cu o piramidă ciudată
Reproșurile nu se opresc însă aici. Și Piața Avram Iancu care se preconizează a fi martelată, pentru amenajarea unor parcări a intrat în atenția acestei organizații politice. Sub motivul că se dorește rezolvarea parcărilor din zona centrală și prin distrugerea unui monument al ostașilor români și înlocuirea sa cu o ciudată piramidă. În scrisoarea deschisă se spune: „Vă atragem atenţia că acest monument, al Ostaşilor Români, repre­zintă jertfa Armatei Române pentru apărarea ţării. Nu vă permitem să distrugeţi memoria colectivă a eroismului Armatei Române. S-a dorit construcţia, aici în Piaţa Avram Iancu, a Noii Catedrale Ortodoxe din Arad, dar până şi Biserica Ortodoxă a înţeles că acest Monument al Eroilor trebuie să rămână în Piaţa Avram Iancu.”
Noua Dreaptă spune că prin acest proiect, Falcă dă dovadă  încă o dată că nu are nimic comun cu spiritul naţional de jertfă şi sacrificiu al Armatei Române şi că nu ar putea fi, în calitate de viitor preşedinte al României, comandantul suprem al Armatei.
„Noi, cei de la Noua Dreaptă fili­ala Arad protestăm faţă de atitu­dinea dumneavoastră antiromâ­- nească şi antinaţională şi vom cere tuturor autorităţilor să se opună, legal, faţă de acest proiect nedemn pentru Arad şi, de asemenea, vom transmite această scrisoare tuturor filialelor PD-L din România pentru a nu vă acorda votul. Nu-i reprezentaţi pe românii adevăraţi prin fap­tele dumneavoastră şi, astfel, nu meritaţi să deveniţi Preşedintele României”.
(G.A.)

Recomandările redacției