noua dreaptaReprezentanţii Noii Drepte au remis presei un comunicat, în care critică organizarea în municipiul Arad a unor evenimente dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Acest eveniment urmează să aibă loc în cursul zilei de astăzi, în Parcul Reconsilierii. „An de an, pe 15 martie, elemente iredentiste maghiare năvălesc în Ardeal să-i comemoreze pe asasinii românilor de la Revoluţia din 1848-1849, pe aceia care, în numele libertăţii lor au ucis peste 40.000 de români transilvăneni, au ras de pe faţa pământului peste 250 de sate româneşti şi au asasinat peste 100 de preoţi ortodocşi români. Elemente retrograde, şovine şi revizioniste maghiare, în fiecare 15 martie calcă pământul sfânt al României şi mai comit încă un genocid, cel al întinării memoriei martirilor neamului. Totul are însa o limită. Cerem autorităţilor locale şi centrale, ca aceste evenimente de pe 15 martie, sa fie interzise la Arad. Municipiul Arad nu are nimic în comun cu 15 martie 1848 şi nici cu 15 martie 2013”, se arată în comunicatul de presă al Noii Drepte.
Reprezentanţii Noii Drepte cer fermitate Guvenului Ro­mâniei şi autorităţilor locale, pentru a lua măsurile prevăzute de lege împotriva celor care prin manifestările lor instigă la ură interetnică, îndeamna la separaţie şi încalcă Constituţia ţării. „România este stat naţional, unitar, independent şi indivizibil! Aceste principii naţionale nu se negociază! Este de datoria fiecăruia dintre noi de a le apăra!”, se mai arată în comunicatul de presă al Noii Drepte.
Tot în cursul zilei de astăzi, Noua Dreaptă va organiza la Arad un marş împotriva iredentismului maghiar. Marşul organizat de Noua Dreaptă se va desfăşura timp de o oră şi jumătate, începând de la 10.00, pe traseul Podgoria-Gară-UTA- Gară-Podgoria-Piaţa „Avram Iancu“.

Recomandările redacției