Noua echipă a Curticiului, pe mâna lui Aslău: „Cât de cât competitivi până în iarnă, când ne vom întări considerabil”

0
269

La câteva zile de la anunțul continuării în Liga a IV-a făcut de primarul Bogdan Ban, Frontiera Curtici a oficializat și numele antrenorului în jurul căruia se va naște noul proiect. Acesta este Mircea Aslău, fostul mijlocaș al UTA-ei, care se
despărțise de divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei, cu câteva etape înainte de finele stagiunii.
Acum, „Zimbrul” e în fața unei provocări importante, atâta timp cât prea puțini dintre jucătorii care au luat bronzul sub comanda lui Dinu Maghici au mai rămas la club, iar timpul e scurt până la debutul noii stagiuni a primului eșalon județean. „Am acceptat această provocare de a porni aproape de la zero o echipă la Curtici. E bine că, totuși, nu au aruncat pro­sopul, acest oraș merită chiar o echipă în Liga a III-a, era păcat să nu participe măcar în pimul eșalon județean. Timpul este scurt, practic eu voi începe activitatea de abia de lunea viitoare și asta pentru că, în această săptămână sunt în cantonament cu juniorii pe care îi pregătesc la clubul UTA. Dar, vom face o echipă cât de cât competitivă din jucătorii rămași și câțiva copii de perspectivă, urmând ca din iarnă să ne întărim conside­rabil. Mulțumesc domnului primar, Bogdan Ban, pentru încre­- derea acordată, vom face treabă bună. Avem toate condițiile la Curtici și vom readuce clubul acolo unde îi este locul”, ne-a declarat Aslău.
În acest moment, Asociația Județeană de Fotbal, prin Comitetul Executiv ce se va întruni pe 7 august, este chemată să ia o decizie pentru completarea Ligii a 4-a cu încă o echipă, în așa fel încât să nu existe formații care vor sta weekend de weekend. „În acest moment, avem înscrise în Liga a IV-a un număr de 15 echipe, cu tot cu Curtici, club ce-și va schimba intern forma de organizare, dar, din punctul nostru de vedere rămâne tot CS Frontiera 2004, afiliată la AJF. Dorobanți s-a înscris în Liga a V-a, Buteni ră­mâne și ea tot acolo, avem soli­citări verbale de înscriere directă în Liga a IV-a, lucru ce – bineînțeles – nu se poate regulamentar. Acestea vin din partea unui primar, care are bază materială deosebită și a doi finanțatori care pot alinia echipe bune pentru elita fotbalului județean, dar mai există și CS Beliu, ocupanta locului 2 în Seria B a Ligii a V-a, care de asemena, și-ar fi dorit să joace mai sus din această vară. Aceasta este situația la zi, lunea viitoare vom avea ședința Comitetului Exe­cutiv și vom vedea ce vom face. Să nu uităm că din această vară, echipele din primul eșalon vor avea obligația, repet, obligația, de a înscrie și o a doua echipă de juniori, la alegere, într-una din grupele de vârstă pe care o vor dori. Noi, cei din conducerea AJF ne-am dori să avem 16 echipe în Liga 4-a, două serii de 16 echipe în Liga 5-a, iar în a șasea, cât de multe putem înscrie. Speranța noastră este că în această ultimă categorie vor apărea în jur de zece echipe noi”, a explicat și Adrian Lucaci, președintele AJF Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.