Nouă migranți au fost depistați la PTF Nădlac II, printre care și un minor(VIDEO)

0
376

Nouă cetățeni străini au fost găsiți la PTF Nădlac II. Aceștia erau cetățeni din Afganistan și Pakistan. Printre aceștia se afla și un minor,de 15 ani. Dorința tuturor a fost de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat nouă cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare. Aceştia sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Miercuri, în jurul orei 14:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele fiind înmatriculate în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cupru, pe ruta România – Spania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări. Aici, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt trei bărbaţi din Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Aceștia aveau doar documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile din ţara noastră.

Joi dimineața, în jurul orei 06:50, la acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, conducând un automărfar. Bărbatul transporta piese auto pe ruta România – Germania.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă, şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 15 si 28 ani.

În ambele cazuri, toţi cetăţenii străini depistaţi ascunşi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.