Nouă bărbați din Bangladesh au fost descoperiți, ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu diverse bunuri.

Luni dimineață, în jurul orei 07.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, în calitate de şoferi ai unui ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF şi semiremorca Schmitz, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire, aceştia transportau bunuri diverse, din Turcia cu destinaţia Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în prezenţa unor lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, a fost deschisă semiremorca mijlocului de transport, iar în interiorul acesteia au fost descoperite ascunse, printre cutiile cu bunuri, nouă persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 40 de ani, posesori de permise de şedere pe teritoriul României. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferii automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii din Bangladesh, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

 

Recomandările redacției