Nouă migranți găsiți ascunși în două camioane la Vărșand și Nădlac (VIDEO)

0
414

Cinci bărbați din Afganistan și Bangladesh, respectiv patru sirieni, au încercat să iasă din țară ascunși în interiorul a două automarfare. Așadar, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac i-au descoperit pe cei nouă migranți, care încercau astfel să iasă ilegal din țară.

Azi-noapte, la ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta legume din Turcia în Germania.

La verificări, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul  semiremorcii, pe axele din spate ale acesteia au fost descoperiţi ascunși, patru cetăţeni străini.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care  intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat agent-șef adjunct Claudia Ardelean, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Un alt caz, s-a înregistrat marți, 14.07.2020, când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean român, conducând un automarfar încărcat cu baloți de cherestea, având ca destinaţie Germania.

Și în acest caz, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, iar în interiorul  semiremorcii, au fost descoperiţi ascunși printre bunurile transportate, cinci cetăţeni străini.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci bărbaţi, cetățeni din Afganistan și  Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.