EXCLUSIV: Nouă suspecți de coronavirus numai în ultimele 16 ore la „Județean”, un medic de pe UPU are simptome și e izolat la domiciliu

0
1061

Cazul pastorului Ioan Șerban, diagnosticat cu coronavirus chiar în ziua decesului, a băgat în alertă cadrele medicale de la Spitalul Clinic Județean. Acolo a ajuns bărbatul de 65 de ani în data de 20 martie și a fost plimbat de la Unitatea de Primiri Urgențe, la Radiologie și apoi la ATI și, teoretic, ar fi putut infecta cu COVID-19 parte din medicii, asistentele și brancardierii cu care a intrat în contact. Din informațiile noastre, medicul de pe UPU, Bogdan Pițiș are febră și e autoizolat la domiciliu și așteaptă rezultatul testului de coronavirus. Teste s-au mai făcut și la celalalte cadre medicale care au intrat în contact cu pastorul Șerban până în ziua decesului acestuia.

Totodată, numai în ultimele 16 ore au ajuns la „Județean” mai mulți pacienți suspecți de coronavirus, iar în cazul a 9 dintre ei suspiciunile rămân în picioare după examenele radiologice. Doar „tamponul” va da verdictul final în ceea ce-i privește pe suspecți, care ar trebui să rămână internați la Spitalul TBC la Spitalul TBC, ce fost eliberat pentru a-i primi pe bolnavii de COVID-19. 

„Avem suspecți de coronavirus în prezent. În ideea creșterii cazurilor de infectare, la care ne-am așteptat, am eliberat noul Spital TBC din municipiu“, ne-a precizat Iustin Cionca. 

De asemenea, Liderul Sanitas Arad, Otinel Şandru, a făcut public faptul că, aproximativ 30 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sunt în autoizolare timp de 14 zile, după decesul pacientului de 64 de ani infectat cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.