Noua tulpină africană pune pe jar autoritățile din întreaga lume. Guvernul israelian interzice intrarea în ţară a tuturor străinilor, ca parte a eforturilor de a stopa răspân­direa noii variante a coronavirusului, Omicron, după ce a fost confirmat în ţară un caz şi alte şapte sunt investigate.
Cabinetul israelian desemnat să se ocupe de coronavirus a avut o întâlnire de trei ore, sâmbătă noaptea, şi a stabilit o serie de noi restricţii, potrivit Jerusalem Post, citat de News.ro. Pentru moment, toţi cei care se întorc din orice ţară – inclusiv cetăţeni israe­lieni vaccinaţi – vor rămâne în izolare pentru trei zile. Cei care călătoresc vor fi testaţi la aeroport şi li se va cere un test PCR în a treia zi, putând ieşi din izolare doar dacă rezultatul e negativ. Israelienii nevaccinaţi vor fi izolaţi timp de şapte zile.
Cazuri confirmate și în Europa
Două persoane s-au contaminat cu varianta SARS-CoV-2 Omicron în Regatul Unit, anunţă sâmbătă ministrul britanic al Sănă­tăţii Sajid Javid, relatează BBC News.
Un prim caz cu varianta Omicron a coronavirusului a fost depistat în Italia, la un pacient care a venit din Mozambic.
Şi Germania a confirmat, sâmbătă, pri­mele două cazuri de contaminare cu varianta Omicron a Covid-19, la călători care au sosit din Africa de Sud pe aeroportul din Munchen, au anunţat autorităţile locale.
Tulpina B.1.1.529, numită Omicron, e cea mai contagioasă variantă Covid de până acum și are 32 de mutații față de varianta Delta.

Recomandările redacției