Noul Mers al Trenurilor 2018 – 2019 va intra în vigoare începând cu data de 9 decembrie şi va fi va­labil până la data de 14 decembrie 2019, informează, marţi, CFR Călători.
Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1.200 de trenuri, în funcţie de perioada din an. Astfel, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei şi Vatra Dornei. În plus, în perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2018, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi. De asemenea, de luni până duminică, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) au reduceri între 31% şi 56%.
Trenurile Soarelui vor asigura, în perioada sezonului estival 2019, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Potrivit CFR Călători, duratele de parcurs pentru trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa au fost reduse în medie la aproximativ 2 ore şi 15 minute pentru trenurile InterRegio (IR) cu opriri în staţiile principale şi la 1 oră şi 58 de minute pentru trenurile fără oprire.
Totodată, este introdus în circulaţie un tren nou InterRegio (IR 1634) pe ruta Braşov (plecare 11:20) – Ploieşti Vest (sosire 13:20) – Bucureşti Nord (sosire 14:04), cu opriri în toate staţiunile montane. Şase trenuri Regio care vor circula pe ruta Bucureşti – Braşov şi retur vor avea în compunere vagoane adaptate pentru transportul bicicletelor.

Recomandările redacției