Noul ministru al sportului vrea ca spectatorii să revină în tribune

0
219
UTA ar putea avea rezultate mai bune cu fanii în tribune

După alegerile parlamentare, Guvernul României a avut schimbări în componență, După ce multă vreme Ministerul Tineretului și Sportului a fost condus de Ionuț Stroe, MTS are un nou șef, ciclistul profesionist Eduard Novak. Acesta și-a propus să reprezinte țara la Olimpiada de anul viitor.

Sincer, îmi doresc să participi la Tokyo şi să obţin o medalie. Eu cred că totul depinde de cum ne prioritizăm timpul. Pentru mine prioritatea acum este ministerul şi sportul românesc, după care în trei-patru luni să îmi pot face o echipă, să văd exact în ce direcţie să o luăm, care sunt proiectele reale în care să investim, şi, desigur, să mă şi pregătesc în paralel pentru Jocurile Olimpice. Acum, dacă nu o să pot să obţin rezultate la proba de şosea, eu cred că pe pistă, la 4 km, pot să mă pregătesc. Eu îmi doresc să fiu un exemplu şi ca ministru şi ca sportiv, pentru că şi pe mine, când eram copil, m-au ghidat marii campioni ai României”, a spus Novak într-un interviu pentru agenția de presă.

Noul ministru a făcut declarații legate de posibilitatea revenirii fanilor în tribune. Ceea ce ar însemna o mare bucurie pentru suporterii arădeni care nu avut acces noua arenă „Fancisc Neuman” decât cu ocazia tururilor organizate de Primărie în vară. Spectatorii ar putea revenii în tribune chiar din luna ianuarie a anului viitor, însă decizia depinde în mare parte de Ministerul Sănătății, care trebuie să aprobe o astfel de decizie, iar factorul ce va influența decizia depinde de numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate zilnic pe teritoriul României.

Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc să putem cât mai repede să dăm o șansă sportului să se desfășoare în condiții normale, dar pentru asta avem nevoie de oameni sănătoși în România”, a declarat Eduard Novak, la Digi 24.

Antrenorul „Bătrânei Doamne“, a afirmat de multe ori că rezultatele nesatisfăcătoare ale echipei UTA se datorează și lipsei fanilor din tribune. Arădenii au reușit în acest sezon să bifeze pe arena „Francisc Neuman“ numai o victorie, două remize și patru înfrângeri. Următorul meci pe arena din Arad este cel cu Viitorul, din runda inaugurală a returului, programat pe 15 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.