martianjuc4La mijlocul săptămânii trecute, în ședința Comitetului Creditorilor convocată la sediul clubului UTA, s-a votat noul președinte al organismului. Fiindcă reprezentatul celor de la Atletico, Alexandru Meszar, a refuzat funcția, considerând că ea este de natură juridică și nu managerială sau executivă, majoritatea voturilor au mers către juristul Finanțelor.
Statul are de recuperat 1,365 mili­oane de lei, deține 27.40% din totalul creanțelor, iar Călin Mitran susține că tot cea ce urmărește la gruparea „textilistă” este interesul „clientului”. „Până la urmă, mi se pare normal că Administrația Finanțelor Publice să conducă acest Comitet al Creditorilor. Debitul către Stat este important, eu trebuie să mă asigur că se fac eforturi pentru ca el să fie recuperat în întregime. Altceva nu mă interesează. Am simțit că există un așa-zis conflict cu Adrian Marțian, dar eu stau deoparte. Nu țin cu nimeni, văd doar interesul Finanțelor”, ne-a mărturisit juristul.
Mitran a dezvăluit și motivul contestației depuse de clientul său la Tribunalul Arad. „Nu cuantumul creanței am contestat-o și faptul că aceasta nu este garantată. Oricum, după cum se știe, judecătorul sindic a amânat o decizie până pe 6 martie 2014 și asta pentru că, din câte știu eu, Eugen Trică a depus o amânare. Toate cauzele din dosar trebuie să se judece deodată, indiferent de conținutul lor”, a mai explicat preșe­dintele Comitetului Director.
În fine, acesta a explicat și de ce a votat pentru ridicarea drepturilor de administrare a clubului UTA, respectiv pentru scoaterea din schemă a lui Dorin Micșa. „Am optat pentru cineva mai obiectiv, am înțeles că administratorul special nu putea garanta asta. Deși la precedent ședință am fi dorit să schimbăm și Administratorul Judiciar, mergem pe mâna acestuia privind drepturile de administrare ale clubului”, a punctat Mitran, care a depus de vineri la Tribunal decizia de demitere a lui Micșa. Conform legii, fostul „oficial” al lui Poli își va pierde puterile la UTA în decurs de 15 zile lucrătoare.

Recomandările redacției