Subiectul stadioane în munici­piul Arad a devenit extrem de sensibil în „gestiunea” Gheorghe Falcă. Cinci dintre ele au dispărut complet și vorbim despre „Vagonul”, „Strungul”, „Telecom”, „IAMBA” și „Blănarul”, iar cele două care i-au mai rămas UTA-ei la dispoziție pentru Liga 2-a se tot fac și refac, dar un termen cert de finalizare a lucrărilor nu există.
În cadrul unei conferințe de presă susținută marți dimineață, primarul Aradului a „atacat” și acest aspect, respectiv șantierul de la „Francisc Neuman”. „Vreau să văd dacă cineva, marii suporteri ai echipei UTA vor merge să-i întrebe pe guvernanți dacă primim banii respectivi, promiși de Compania Naţională de Investiţii. Adică să urmărească dacă în bugetul de Stat pe anul 2018 se va aloca suma de 2,5 milioane de euro pentru stadion”, a menționat Falcă.
În urmă cu ceva timp, tot primarul Aradului susținea că a demarat o procedură paralelă de licitație pentru partea de lucrări asumată de CNI, doar că și în acest caz lucrurile nu stau pe roz. „Ca o consecinţă a schimbării sistemului de impozitare, Aradul va produce, conform estimărilor Guvernului României, 290 milioane lei. Dintre acestea, doar 124 de milioane de lei vor rămâne la Arad, așa că bugetul local va fi mai sărac cu 16 milioane de euro. În aceste condiții, s-ar putea ca unele lucrări mari ale Aradului să fie încetinite și aici ar putea fi incluse și cele de la stadionul UTA, dacă nu vin acei bani promiși de Guvernul României”, a adăugat Gheorghe Falcă.
Așadar, la această oră, nu există o dată certă pentru darea în folo­sință a noii arene „Francisc Neuman”. Ba, mai mult, Falcă dă de înțeles că totul depinde de Compania Naţională de Investiţii și de atribuirea celor 2,5 milioane de euro pentru modernizarea instalației de nocturnă, dar instalațiile de irigare și încălzire a gazonului.
Așadar, singura speranță de revenire a Campioanei Provinciei acasă de la anul se leagă de stadionul „Motorul”, însă nici la această dată nu avem încă un câștigător al licitației pentru montarea noului gazon artificial.

Recomandările redacției