Printr-un proiect transfrontalier, autoritățile reușesc să construiască și doteze un nou spital de de Boli Infecțioase adulți. Investiția, derulată la Arad de Consiliul Județean va fi finanțată din bani europeni.

„Consiliul Județean continuă investițiile în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad! În ședința de astăzi a Consiliului Județean au fost aprobate ultimele detalii și Acordul de Parteneriat pentru începerea procedurilor de construire și dotare a secției de Boli Infecțioase Adulți, printr-un proiect european în valoare de 1,8 milioane de euro”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul este  promovat de județul Arad  în colaborare cu Centrul de îngrijire a sănătății – Hódmezővásárhely-Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó).

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad se va amenaja la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Partenerul maghiar va amenaja o secție din spitalul din Mako și va achiziționa echipamente medicale și va organiza instruiri cu personalul privind igiena. Prin proiect, se vor derula două  workshop-uri bilaterale: unul pe tema bolilor infecțioase (organizat de SCJUArad) și unul pe tema infecțiilor nosocomiale (organizat de partenerul maghiar)

Proiectul are o valoare eligibilă totală de 3.000.000,00 Euro, din care UAT județul Arad – 1.800.000,00 Euro.

Recomandările redacției