Noul spital de Psihiatrie va fi acoperit în aceste zile

0
707

Consiliul Județean Arad este singurul din România care, în decurs de câțiva ani, constru­iește de la zero un al doilea spital. Construcția este deja pe ultima sută de metri, în roșu. E vorba despre Spitalul de Psihiatrie de la Căpâlnaș, pentru care s-a câștigat finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
La sfârșitul săptămânii trecute, Guvernul României, constatând progresul lucrărilor, a virat încă 800.000 de lei pentru de­contarea facturilor firmei de construcții.
Noul spital de Psihiatrie este construit de Consiliul Județean Arad pentru că vechiul spital a fost retrocedat urmașilor foștilor pro­prietari. Clădirea va avea demisol, parter, etaj, în suprafața de 5.385 mp. Spitalul va funcționa cu 75 de paturi, pentru pacienţi cu probleme psihiatrice, va avea o curte des­tinată activităţilor recreative. Vă re­amintim că în 2017 CJA inau­gura Spitalul TBC, în cartierul Grădiște.
În acest moment, Consiliul Județean Arad are în curs investiții de 97 de milioane de euro în sistemul arădean de sănătate publică. A început deja construirea a două spitale noi (Oncologie – în municipiu, pe str. V. Babeș, Psihiatrie – la Căpâlnaș), a câștigat proiecte de finanțare pentru un spital nou Matern-Pediatrie și Spitalul de Psihiatrie din Arad, prin Compania Națională de Investiții. Extinde Unitatea de Primiri Urgențe și Ambulatorul și, tot din fonduri europene, construiește spitalul de Boli Infecțioase Adulți.
Aradul este un exemplu de bune practici la nivel național, pentru că aici societatea civilă, mediul de afaceri, Biserica și cetățenii au venit alături de administrație să se implice în dezvoltarea sistemului de sănătate publică.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.