Noul Spital TBC – Secția Pneumologie, ce și-a început activitatea de mai bine de un a fost dotat în ultima perioadă cu aparaturi medicale performante. „Consiliul Județean Arad este singurul din țară care a construit un spital nou, de la zero. Am optat pentru Spitalul TBC, pentru că astfel am scăpat de o chirie împovărătoare, am reunit la Arad toate secțiile din județ și am realizat economii considerabile. Din banii economisiți am investit în aparatură modernă pentru
clădirea nouă și alte secții. Consiliul Județean Arad a investit peste 27 de milioane de euro în Spitalul Judeţean și continuăm să investim. Avem proiecte de peste 50 de milioane de euro pentru următorii ani, iar obiectivul meu este să avem mai multe secții în topul național al dotărilor și condițiilor spitalicești. Acum derulăm un contract de trei mili­oane de euro și pentru creșterea cali­tății resursei umane, deci investițiile nu sunt numai în aparatură și spații, ci și în oameni”, a spus Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
De asemenea, ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad susține că: ,,Mai sunt și alte aparaturi pe lista de așteptare, iar treptat vom reuși să le achiziționăm pentru ca activitatea pe cele două secții să se poată desfășura la standarde optime”.
Secția Pneumologie respectiv Compartimentul TBC desfășoară activități de spitalizare continuă pentru patologia respira­- torie în scop diagnostic și terapeutic. Se efectuează consult pneumologic, puncții pleurale în scop diagnostic și evacuator. Prin Compartimentul de Endoscopie Bron­șică se efectuează spirometrii, bronhoscopii în scop diagnostic și terapeutic, extracție de corpi străini, EKG, somnografii, și titrări C-PAP. La nivelul secției se tratea­ză: cazuri de tuberculoză pulmonară, pneumonii, astm bronșic, pleurezii, neoplasme pulmonare (până la stabilirea diagnosticului sau când necesită tratamentul complicațiilor), BPOC, bronșite acute și cronice, abcese pulmonare, fibroză pulmonară, cord pulmonar cronic.

Recomandările redacției