Aradul are o femeie în funcţia de subprefect al judeţului, în persoana Florentinei Horgea, fostă angajată a Primăriei Municipiului. Aceasta a fost numită în funcţie în urma demiterii celui mai longeviv subprefect, Radu Stoian, revocare făcută sub pretextul lipsei de implicare în campania electorală.

În sala rotundă a Prefecturii s-a desfăşurat astăzi o ceremonie de instalare a noului subprefect, Florentina Horgea, la care au fost prezenţi directori şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate arădene. La eveniment a participat ş Constantin Mihart, director general al Direcţiei pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Florentina Horgea este fiica revoluţionarului arădean, Gheorghe Curta, fost consilier municipal PSD. Aceasta a ocupat până acum postul de jurist în cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Se vehiculează că schimbarea este politică, determinată de rezultatele nesatisfăcătoare obţinute de organizaţia locală a PSD la primul tur de scrutin al alegerilor prezindenţiale.

Nou-numita în funcţie, Florentina Horgea a fost destul de reţinută în declaraţii: „Pot să spun că sunt onorată că am fost numită în funcţia aceasta, funcţie care presupune multe responsabilităţi. Sper să facem treabă bună, eu împreună cu domnul prefect. Având în vedere că suntem în plin proces electoral, cred că aceasta este prioritatea“, a spus Florentina Horgea, subprefect al judeţului.

Cum era de aşteptat şi prefectul Cosmin Pribac a fost reţinut în a face vreo declaraţie vizavi de revocarea lui Radu Stoian din funcţia de subprefect.

 „Vreau să îi mulţumesc domnului Radu Stoian, pentru activitatea ca subprefect în aceşti doi ani şi jumătate, alături de mine. Aşa cum ştiţi, domnul Stoian este şeful Serviciului Deconcentrate şi vom avea o colaborare bună în continuare. Mai departe vom munci împreună pentru ceea ce este instituţia Prefectului, în sprijinul arădenilor. Vreau să-i urez succes doamnei subprefect şi sunt convins că şi cu dânsa voi avea o colaborare foarte bună şi vom face echipă. În ceea ce priveşte revocarea domnului Radu Stoian pot spune că sunt motive care nu ţin de prefect Numirea şi revocarea se fac prin hotărâre de Guvern“, a spus prefectul judeţului, Cosmin Pribac.

 

 

Recomandările redacției