Noutăți de duminică: restricții zilnice la Săvârșin și de weekend în Livada

0
301

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat, duminică, scenariile din județul Arad, în funcție de incidența cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.

Incidența a depășit pragul de 3/1000 de locuitori în Bârzava și s-a menținut peste acest prag în Macea și Hășmaș, toate aceste localități fiind, de luni, pe „lista roșie”. În scenariul roșu sunt acum 27 de localități.

A fost depășită incidența de 1,5 cazuri la 1000 de locuitori, fără a depăși incidența de 3 cazuri/1000 de locuitori în Moneasa și Șofronea. Incidența s-a menținut în acest interval în Vărădia de Mureș și Sintea Mare. Aceasta a scăzut între aceste valori în  Șiștarovăț și Bocsig, toate aceste localități fiind pe „lista galbenă”. În scenariul galben sunt, de luni, 26 de localități.

Incidența cazurilor a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri/1000 de locuitori în Brazii, Covăsinț și Hălmăgel, în scenariul verde rămânând 25 de localități.

Mai mult, tot duminică a fost emisă o hotărâre prin care a fost depășită incidența de 7,5 cazuri/1000 de locuitori în Săvârșin, aici aplicându-se restricții zilnice. Ea a scăzut sub 7/1000 locuitori în Hășmaș, această localitate rămânând la restricțiile de vineri, sâmbătă și duminică.

A fost depășită incidența de 4, fără a o depăși pe cea de 7,5 și în localitatea Livada, care trece și ea la restricții de weekend.

Față de situația de vineri, incidența a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori în Zimandu Nou, Buteni, Șiștarovăț și Vârfurile.

Trebuie să mai amintim că în intervalul dintre sâmbătă și duminică, în județul Arad au decedat 2 persoane și 69 s-au infectat cu virusul Sars-CoV-2. 55 de persoane au fost declarate vindecate, numărul cazurilor active ridicându-se la 1.314. În spital sunt internate 258 de persoane, 1.056 sunt în izolare la domiciliu și 2.545 sunt în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.