Noutăți la Evaluare: elevii au voie să sublinieze și să deseneze pe foaia de examen

0
432

Se apropie cu pași repezi examenul de Evaluare Națională. Elevii arădeni, de clasa a VIII-a, care vor susține acest examen, trebuie să știe că în acest an vor putea să facă anumite sublinieri și completări pe foaia de examen, care nu vor mai fi considerate semne, ca și în anii trecuți.

Așadar, copiii au voie să facă sublinieri de cuvinte la proba de limba română de la Evaluarea Națională 2021 și pot desena pe foaia de examen la matematică diferite marcaje sau completări pe figurile geometrice, fără ca acestea să fie considerate semne și să anuleze lucrarea, cu creionul stiloul sau pix cu cerneală albastră. Toate aceste indicații sunt cuprinse în adresa Ministerului Educației trimisă în toate școlile, pentru comisiile de la Evaluarea Națională 2021.

Precizările  au fost făcute pentru instruirea profesorilor asistenți, cei care vor supraveghea elevii din sălile de examen și care trebuie să le spună candidaților la Evaluarea Națională aceste reguli.

Pentru prima dată la Evaluarea Națională, subiectele nu mai vin separat, pe o foaie și rezolvarea nu mai trebuie făcută separat, pe o altă foaie. Acum subiectele vin pe o broșură, pe foile căreia elevii scriu și rezolvările. Pentru subiectele de tip grilă rezolvările pot fi făcute pe ciornă.

 „La probele scrise  elevii primesc subiectele formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare, dacă este cazul. Eventualele foi suplimentare utilizate de către elevi se vor adăuga prin capsare iar broșura se predă la finalul probei”, potrivit documentului ministerial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.