Noutăți pe Faleză

0
533

falezaCăldură mare. Iarba începe să pălească. Teii se încăpățânează să parfumeze, chiar dacă în plină arșiță, perechile sunt mai rare. Amatorii ceaiului de tei, culeg florile în pungi de plastic și cu scule improvizate își apropie crengile să le pigulească. Și ce dacă magazinele naturiste sunt pline cu tei și mentă? Pe faleză marfa-i mai ieftină”, sare cu gura o țață . Tufele – ploii de aur – vedetele de odinioară, au devenit figuri geometrice, cuburi ori garduri compacte, proaspăt tunse, de un verde sănătos cu frunzele dese. În miezul zilei soarele arde, arde și-i alungă pe toți la umbră, în ștrand, ori sub umbrele la chioșcuri, unde berea curge din cana , în halbă și de acolo gâlgâind pe gâtlejurile însetate. Romanticii preferă înghețata, mai ales la insistențele nepoțeilor, când apucă, și ei, să tragă cu ochiul la  cei fericiți, cu halba aburită. –„Cumplit domnilor, căldură mare, și mie-mi plouă în gură după o bere”.

Dar a apărut și ceva nou pe Faleză. Răbdare, că vă spun pe dată.

 Hotărât să apuc răcoarea dimineții, înainte de a intra în program, se făcuse ora 8 , iau bicicleta să-mi fac turul zilnic. Culmea, pe faleză lume, lume multă ca în zi de târg și culmea, toți în ținută sport, unii la alergat, alți în marș cu pas gimnast, biciclete nenumărate. Fețe marcate de efort și zâmbete aruncate în dreapta și stânga, colo o divă cu pălărie de soare , boruri largi și panglică roz, se putea distinge de departe. Grăbit pe bicicletă, nu m-am abținut să nu întorc capul să-i văd chipul, deh, era o blondă. Dar ce blondă, cu păr prelung și breton, „ a la Nuți”, ruj ciclamen, majestoasă, un aer „1900”… Păcat, din cauza echilibrului a trebuit să pedalez și să-mi mut privirea pe direcție. Hopaaa! La 100 de metri înainte zăresc o altă divă…. Așa-i dimineața!

Dar, cum nimic nu-i perfect pe lume, dimineața, chiar pe faleză, gunoaie, de să le aduni cu camionul. Coșurile de gunoi pline,  dădeau pe dinafară, priviți fotografia anexată. Era luni dimineața și  numărul de coșuri s-a dovedit insuficient, mai ales pe distanța Baza Sportivă până la podul Decebal. O mizerie debordantă, o pată pe obrazul celor ce se străduiesc să întrețină civilizația. Colac peste pupăză, un mitocan caută în coșurile de gunoi răvășindu-le. Păcat. Dacă consilierii CLM și-ar face  cura de sănătate pe faleză, dimineața, ar confirma că faptele semnalate sunt reala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.