prezidiuUniversitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și Societatea de Medicină de Familie Arad, împreună cu Societatea Naţională de Medicină a Familiei, cu sprijinul Patrona­tului Medicilor de Familie Arad şi al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, au organizat, în perioada 12-14 septembrie, în Campusul Univer­sitar „Vasile Goldiş” al UVVG, cea de-a IV-a ediţie a „Conferinţei Regionale „Medicina de Familie – prezent şi perspective”.
Conferinţa s-a desfăşurat cu participare internaţională şi a adus multe noutăţi în ceea ce priveşte partea ştiinţifică a medicinei de familie, la manifestare participând lectori de marcă din România, Ungaria, Germania, Israel, Suedia, Anglia.
La deschiderea manifestării au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, conf. univ. dr. Teodora Olariu, manager al Spitalului Judeţean Arad, asist. univ. dr. Laura Nicolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad – cadre didactice la Facultatea de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, dr. Zaharia Dinu, medic de familie, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Arad, personalităţi din conducerea Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Colegiului Medicilor din România, Asociaţiilor de Pacienţi, precum şi cele din conducerea locală şi judeţeană Arad, medici de familie, studenți și masteranzi ai UVVG.
Concomitent cu lucrările conferinţei s-au desfăşurat workshopuri şi ateliere, fiecare sesiune de workshop având o temă bine definită. De asemenea, în holul sălii de conferinţă, s-a organizat o expoziţie de standuri, unde cele mai cunoscute companii farmaceutice şi producători ai echipamentelor medicale IT şi-au prezentat ultimele produse.
Dr. Zaharia Dinu, medic de familie, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Arad s-a declarat un susținător al acestor manifestări: „Salut implicarea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi a autorităţilor locale, pentru realizarea conferinței regionale a medicilor de familie. Colegiul Medicilor susţine proiectul de viitor al acestei manifestări şi este alături de medicii de familie din Arad în demersurile lor”.
Conf. univ. dr. Teodora Olariu, manager al Spitalului Judeţean Arad, a precizat: „Felicit organizatorii şi îi asigur de o colaborare foarte bună, deoarece noi suntem mândri de faptul că există Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” în Arad. Un procent foarte mare de absolvenţi ai acestei facultăţi au devenit specialişti, interesaţi de activitatea ştiinţifică, cu care ne mândrim. Le doresc mult succes medicilor de familie în activitate”.
Dr. Laura Nicolescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a subliniat importanța medicinei de familie: „După cum spune şi titlul conferinţei, medicina de familie este o prioritate în sistemul sanitar. Adevărul este că medicina de familie este o specializare frumoasă, fiind prima verigă în lanţul interdisciplinarităţii”.
Adrian Dărăbanţiu, preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie Arad a precizat: „Ne bucurăm că am ajuns la a patra ediţie şi că am reuşit să instaurăm la Arad o tradiţie în ceea ce priveşte manifestarea privind medicina de familie. Este una din puţinele manifestări constante din zona de Vest a ţării. Colaborarea dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Patronatul Medicilor de Familie a fost, până în prezent, una model şi vom continua în acelaşi fel. Am avut întreg sprijinul Universităţii, atât în ceea ce priveşte partea de logistică a conferinţei, precum şi partea de prezentări ştiinţifice, marea majoritate a prezentărilor fiind susţinute de cadrele universitare de la UVVG. Doresc să mulţumesc şi conducerii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, în special doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, pentru întregul sprijin logistic şi ştiinţific pe care l-a acordat organizării acestui eveniment”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a subliniat că: „Cea de-a IV ediţie a Conferinţei regionale a medicilor de familie este o continuitate şi un succes categoric realizat în ansamblul manifestărilor ştiinţifice pe care le desfăşurăm, prin Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG, cu medicii de familie, Societatea Medicilor de Familie şi Colegiul Medicilor din Arad. Medicina de familie este o specializare foarte importantă pentru medicina arădeană, iar menţinerea legăturii Universităţii noastre cu medicii de familie, pe care îi considerăm colegi, reprezintă pentru noi un target deosebit de important”.
Biroul de presă al UVVG

Recomandările redacției