Nu a fost loc de surpriză: FCC Baschet Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe 70-85

0
316

Campioana Sepsi nu a mai avut fața palidă din deplasarea de la Satu Mare, și-a respectat statutul de favorită în fața publicului arădean și le trimite pe elevele lui Rodriguez și Bondor la munca de jos, în play-off, după biletele pentru semifinalele naționale. Nici susținerea unei săli aproape pline, din care au făcut parte și componenții echipei UTA, nu a ajutat-o pe FCC Baschet Arad, lovită și de întâmplări extrem de triste în ultima vreme.
Marți seară, a dispărut dintre noi profesorul Andrei Peter, un vechi și înfocat suporter al „galben-albastrelor”, pentru ca miercuri dimineață să piară chiar la locul de muncă, într-un tragic accident, „Bebe” Draica, pasionatul electrician al sălii din ultimele decenii. De altfel, înainte de prima sirenă, s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor doi, dar și a antrenorului emerit, Emerich Davidhazy și a fostului arbitru de baschet, Dan Trofin.
Pe parchet, puternica formație din județul Covasna nu a avut mari probleme în a-și impune jocul și ritmul în fața unei echipe arădene pe alocuri neinspirată, dar și destul de ghinionistă în multe momente. Doar în primele minute, gazdele au avut avans pe tabelă, 7-5, după care apărarea fetelor în verde a funcționat aproape perfect, iar atacul a marcat constant.
După 17-22 la capătul primului sfert, la pauza mare diferența devenea aproape insurmontabilă: 25-46! Deși jocul FCC-ului a crescut în repriza secundă, Sepsi a avut mereu situația sub control. Prima „triplă” a arădencelor a venit de abia în minutul 27, din mâna lui Akathiotou, iar pivoții au început să înscrie și ei ceva mai constant, însă nici teamul Zoran Mikes nu a stat să privească.
A câștigat și sfertul trei, la un punct dife­rență, ca să-și permită să cedeze ultima repriză mică, 18-25, când deznodământul era evident. Inutil să mai spunem că fostele jucăoare ale ICIMu-ului, Givens și Mandache au fost printre cele mai bune jucătoare ale vizitatoarelor, pentru care au mai marcat și Părău sau Nagy, și ele cu trecut important în culorile Aradului.
Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat și a treia confruntare stagională cu FCC Baschet Arad, cu 85-70, după 80-67 în finala Cupei României și 91-62 în turul Grupei A valorice. Pentru fetele antrenate de Manuel Rodriguez și Cristian Bondor urmează ultima etapă din Grupa A valorică, duminică, de la ora 18:30, acasă cu Olimpia CSU Brașov. Rezultatul nu mai poate schimba configurația clasamentului, iar „galben-albastrele” știu deja că vor da piept cu Universitatea Cluj în primul tur din play-off după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. În schimb, echipele din Sfântu Gheorghe și Satu Mare sunt deja calificate în „careul de ași”.
Formații și marcatoare:
FCC Baschet Arad: Robinson 16 puncte, Akathiotou 16, Hadzovic 13, Webb 10, Karakasevic 9, Fodor 2, Pop 2, Ardelean 2, Bartok.
Sepsi: Givens 24, Pasic 17, Mandache 14, Vucetic 9, Topuzovic 6, Godri Părău 5, Mîrne Nagy 4, Tobin 4, Demeter 2.
Urban: „Dacă și campioana ar fi jucat cu aceeași motivație
împotriva celor de la Satu Mare…”
Așadar, echipa de baschet feminin a Aradului a pierdut orice șansă de a se califica direct în semifinalele Ligii Naționale, Dife­rența de pe tabelă și din joc a fost destul de mare în favoarea teamului din județul Co­vasna, care nu a avut o cu totul altă abordare față de deplasarea de la Satu Mare, unde a pierdut pentru prima oară în acest sezon.
De altfel, și președintele clubului arădean a remarcat, la final, metamorfoza fetelor de la Sepsi. „Dacă și campioana ar fi jucat cu aceeași motivație împotriva celor de la Satu Mare, poate că altfel era jocul rezultatelor. Țin să le felicit pentru victorie, avem și noi acolo cinci jucătoare care au trecut pe la Arad și încă nu ne permitem să le aducem înapoi. Din păcate, astăzi (n.a. miercuri), și cu tracul pe care l-am avut, diferența se vede. S-a ratat foarte mult, în timp ce adversarele au prins o zi excepțională. Pot să spun că valoarea individuală a echipei din Sfântul Gheorghe este peste a noastră pentru că la ele orice jucătoare intra pe teren nu se vedea dife­rența. Ultima etapă jucăm cu Brașov, vom câștiga sau ar trebui să câștigăm. Este o echipă incomodă, vom trata foarte serios acel meci pentru că trebuie să câștigăm. Oricum, Satu Mare a câștigat astăzi (n.a. miercuri) la Târgoviște și nu mai avem nicio șansă să mai prindem locul 2 înainte de play-off”, a spus Marcel Urban la finalul partidei cu covăsnencele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.