„Nu am ezitat să spun că sunt pozitivă cu coronavirus”

0
469

Am primit la redacție un mail de la o persoană infectată cu virusul corona și care vrea să spună cum a fost purtător de virus și experiența sa cu această boală.

La știri, în ziare, se vorbește zilnic de spre corona si câți oameni sunt pozitivi cu corona și câți mor, dar prea puțin se vorbește despre cei care sunt pozitivi și fără simptome sau cu simptome ușoare.

La tv, mass-media și orice sursă de știri ne relatează cât de grav e acest virus. Sincer, la început când a fost și starea de urgență și panică peste tot, am purtat mască, mănuși și eu ca orice om care se uită la știri și dă crezare. La un moment dat, după ce au trecut luni de zile și puțini morți în jurul nostru, dar la știri se spunea că orice deces e cauzat de corona, care numai medicii și poate nici aceia nu au știut exact cauza morții, am început să nu mai dau crezare la ce se întâmplă.

Nu am mai purtat masca și nici mănuși, de unde și în ce împrejurări am contactat virusul nu știu, dar ce știu e că nu m-am panicat, din contră am râs pentru că eu mă băteam cu pumnul în piept că nu o voi face. Mulțumesc Lui Dumnezeu că am avut tăria și curajul să spun celor din jur că am, să spun exact situația.

Aveam dureri de cap și dormeam mult, probabil organismul cerea recuperare. Am fost șocată în momentul în care nu am ezitat să spun că am, mulți dintre cunoscuți au fost și ei la rândul lor șocați că spun în gura mare sunt pozitivă cu covid. Tocmai am spus și spun în continuare și pe această cale vreau să informez lumea că virusul există dar nu e grav pe cum se prezintă la știri. Am stat izolată 14 zile, am luat paracetamol și vitamina c și multe seriale pe netflix 🙂

Am avut gripă acum doi ani și am fost grav, având virusul corona a fost exact ca și o răceală. Corona poate fi fatală pentru unii, dar nu la cum se exagerează. Sunt mulți care au corona și nu au simpome, sau care au simptome ușoare. Sunt mulți cărora le e frică să spună și să se declare pozitiv și nu mor. Nu vă mai temeți, protejați-vă dacă simțiți nevoia dar nu va opriți viață cu activitățile ei, în loc. Caz concret la o petrecere de 30 persoane în care doi dintre cei prezenți au avut corona, nimeni nu a contractat acest virus în urmă acelei petreceri. Am uitat să precizez faptul că iubitul meu nu a contractat acest virus și a stat cu mine în izolare. Oameni care mor de cancer și alte boli zilnic, nimeni nu mai spune nimic”.

(R.P.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.